Με αφορμή τη μεγάλη, θετική έκπληξη από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, με το 7,7% του πληθωρισμού να αναπτερώνει το ηθικό τόσο στη Wall Street όσο και στο ευρύ επενδυτικό κοινό, ο Γενικός Δείκτης χτύπησε ακαριαία τις 900 μονάδες (ενδοσυνεδριακό υψηλό 900,56).

Το εν λόγω επίπεδο είναι προφανώς η σημαντική αντίσταση μεσοπρόθεσμου ορίζοντα, που οριοθετεί και το εύρος 780-900 στο οποίο κινείται ο Δείκτης από την Άνοιξη.

Παρά την κρισιμότητα της συγκυρίας η Αθήνα έμεινε και πάλι στο φάσμα της μέτριας συναλλακτικής δραστηριότητας, και το πλείστο των εισηγμένων να κωφεύει, κινούμενες σε στενό εύρος διακύμανσης. Η επόμενη ημέρα θα αναδείξει και το ενδεχόμενο να κινηθούμε σε νέα επίπεδα εφόσον διασπαστούν οι προαναφερθείσες 900, κυρίως με βαρύτητα στους τζίρους, ενώ αναμένουμε από ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, Τράπεζες, Όμιλο ΓΕΚ και ΒΙΟ και ομάδα μετοχών μεσαίας κεφ/σης να υπεραποδώσουν, όντας και οι πρώτοι επενδυτικοί προορισμοί στην παρούσα φάση.

Το ευρωδόλαρο και όλες οι ληκτότητες κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ συνεπικουρούν, ενδυναμώνοντας την πεποίθηση ότι πιθανόν να υπάρξει ανοδική συνέχιση, υπό το πρίσμα της καθολικής εξάρτησης της χρηματαγοράς στα μακροοικονομικά των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News