Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς υποδέχτηκε αντιπροσωπεία δέκα πανεπιστημίων των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Συνόδου «Φάρος 2022: Συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης», μια πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την προώθηση και περαιτέρω ανάπτυξη των ακαδημαϊκών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών Καθηγητής Μιχάλης Σφακιανάκης υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία και στις συνομιλίες παρευρέθηκαν οι Προέδροι των Ακαδημαϊκών Τμημάτων και ο Πρόεδρος της Γ. Συνέλευσης του Ε.Λ.Ι.Δ.Ε.Κ. Καθηγητής Δημήτρης Βέργαδος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης: 4+1 ερωταπαντήσεις για τη σύμπραξη ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τα πανεπιστήμια California Polytechnic State University, Johns Hopkins University, Lehigh University, Michigan State University, Roger Williams University, Rutgers University, University of Cincinnati, University of Delaware, University of Kentucky και το York College of Pennsylvania.

Η συνάντηση ξεκίνησε με σύντομη παρουσίαση του Ακαδημαϊκού κύκλου του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της έντονης εξωστρέφειάς του, που έχει ήδη παράγει πολλές εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες με φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλο το κόσμο, από τον Καθηγητή Μιχάλη Σφακιανάκη.

Η Καθηγήτρια Becky Spritz Senior Associate Dean of the School of Social and Natural Sciences του Πανεπιστημίου Roger Williams, ως επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας αναφέρθηκε στους προσδοκώμενους στόχους της συνάντησης εκ μέρους της αμερικανικής πλευράς.

Ακολούθησε συνεδρία ερωταποκρίσεων με τη συμμετοχή των παρευρισκόμενων και ο διάλογος αποδείχθηκε ιδιαίτερα γόνιμος σε ζητήματα συνεργασίας στο πλαίσιο κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, αμοιβαίων ανταλλαγών φοιτητών/προσωπικού, συν επίβλεψή διπλωματικών ή/και μεταπτυχιακών εργασιών και διδακτορικών διατριβών, Πρακτικής Άσκησης, Summer Schools, διαλέξεων διακεκριμένων μελών ΔΕΠ των δύο χωρών, κ.ά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
Έχει σχέση το πεδίο βαρύτητας της Γης με τα υψόμετρα;
Academia |

Γιατί δεν ξέρουμε το ακριβές υψόμετρο στον Όλυμπο; Πως θα υπολογιστεί σωστά το υψόμετρο στη χώρα

Αν γνωρίζουμε το πεδίο βαρύτητας για τον ελληνικό χώρο, τότε μπορούμε να υπολογίσουμε την επιφάνεια του γεωειδούς. Ξέροντας λοιπόν αυτήν την επιφάνεια μπορούμε μετά να μετατρέψουμε τα γεωμετρικά υψόμετρα σε υψόμετρα που όλοι κατανοούμε

Ανθεκτικότητα του τραπεζικού τομέα σε σοβαρές κρίσεις
Academia |

Ανθεκτικότητα του τραπεζικού τομέα σε σοβαρές κρίσεις

Η χρηματοπιστωτική κρίση του 2007 είχε μικρή επίδραση στις μεταβολές των τραπεζικών χρηματιστηριακών δεικτών στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, ενώ η υγειονομική κρίση της πανδημίας του Covid-19 δεν φαίνεται να επηρεάζει τις τιμές των τραπεζικών χρηματιστηριακών δεικτών σε καμία χώρα

Προβλέψεις για ύφεση το 2023 στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη
Academia |

Προβλέψεις για ύφεση το 2023 στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη

Με βάση τις εκτιμήσεις του Ιανουαρίου 2023 για το πρώτο μισό του 2023, ο ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ θα πρέπει να αναμένεται χαμηλότερος για την ελληνική οικονομία σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Νοεμβρίου και ελαφρώς καλύτερες για το δεύτερο μισό του 2023.