Τα χριστουγεννιάτικα πάρκα της χώρας θα ανοίξουν τις πόρτες τους και φέτος για τους μικρούς και μεγάλους τους φίλους, αλλά με ειδικό πρόγραμμα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς η Ελλάδα, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, μαστίζεται από την ενεργειακή κρίση.

Στη Δράμα

Στη Δράμα, τα πολύχρωμα λαμπάκια θα παραμένουν αναμμένα για συγκεκριμένες ώρες, τόσο στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης όσο και στην «Ονειρούπολη». Ο δήμος θέλοντας να διατηρήσει το θεματικό πάρκο που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά και να μειώσει και το ενεργειακό κόστος, αποφάσισε να βάλει ωράριο στην Ονειρούπολη, ενώ αργά το βράδυ θα σβήνουν και τα φωτάκια στην πόλη.

Διαβάστε επίσης: Ενεργειακή κρίση: Χριστούγεννα με λιγότερα φώτα στην Ευρώπη – Τα μέτρα σε Παρίσι, Μαδρίτη και Φρανκφούρτη

Στα Τρίκαλα

Ο φαντασμαγορικός Μύλος των Ξωτικών, στα Τρίκαλα, δεν θα μπορούσε να μην συμβάλει στην μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας. Οι υπεύθυνοι του χριστουγεννιάτικου πάρκου ψάχνουν να βρουν τρόπους να ανοίξουν τις πύλες με λιγότερο κόστος. Πολλές εκδηλώσεις και θεαματικούς στολισμούς προβλέπει το φετινό πρόγραμμα, αλλά με λιγότερα λαμπάκια.

Όπως όλα δείχνουν, η πόλη θα έχει περισσότερες εκδηλώσεις που θα τονώσουν την αγορά και θα φέρουν τους καταναλωτές κοντά στα μαγαζιά, παρά λαμπερό φωτισμό και ενεργειακή σπατάλη.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια