Με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί, αλλά να μην κατοχυρώνει το τεχνικής και ψυχολογικής σημασίας επίπεδο των 900 μονάδων, η χρηματιστηριακή εβδομάδα έκλεισε μεν με κέρδη 2,12%, παραδόξως όμως με ένα πικρό συναίσθημα ως προς την αποτυχία να διασπάσει την τελευταία αντίσταση.

Και μάλιστα, οι πολύ υψηλοί όγκοι των σχεδόν 84 εκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσαν να πείσουν για την ανοδική συνέχεια, ενώ ταυτόχρονα τα μακροοικονομικά των ΗΠΑ ως προς τον πληθωρισμό ενδυνάμωσαν την επενδυτική αισιοδοξία.

Από τις μετοχές, οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ και ΕΥΡΩΒ, ήταν λίγες από εκείνες με την καλύτερη συμπεριφορά, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και μοχλό για το ενδεχόμενο ανοδικό σκέλος.

M’ αυτά και μ’ αυτά, ο ΓΔ μπήκε σε θετικό έδαφος από την 1 Ιανουαρίου (+0,50%), ο μόνος παγκοσμίως, με τους μεγάλους της Wall Street να καταγράφουν απώλειες από -28% (nasdaq100) έως -7% (Dow Jones 30).

Στη Νέα Υόρκη, οι επενδυτές υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την άμβλυνση των πληθωριστικών πιέσεων, με εμάς να μην ζυγίζουμε ακόμα σοβαρά αυτήν την εξέλιξη, ενώ η σημαντική πτώση στα κρατικά ομόλογα και η επιθετική αποδυνάμωση του δολαρίου στο ταμπλό της αγοράς συναλλάγματος συνεπικουρούν στην κρισιμότητα της κατάστασης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News