Στο 2,1% διαμορφώθηκε η ανάπτυξη στην ζώνη του ευρώ το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση, που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 2,4%, από 4,3% που ήταν και στις δύο περιπτώσεις το δεύτερο τρίμηνο.

Σε τριμηνιαία βάση η αύξηση του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 0,2% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ. Το δεύτερο τρίμηνο του 2022, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,8% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,7% στην ΕΕ.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022, το ΑΕΠ στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 0,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (μετά από -0,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2022). Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,8% (μετά από +1,8% το προηγούμενο τρίμηνο).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT

Αύξηση της απασχόλησης στη ζώνη του ευρώ και στην ΕΕ

Ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,2% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το δεύτερο τρίμηνο του 2022, η απασχόληση είχε αυξηθεί κατά 0,4% και στις δύο περιοχές.

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,7% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,5% στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2022, μετά από +2,7% στη ζώνη του ευρώ και +2,4% στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή