Τουλάχιστον δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο την Τρίτη, με το Reuters να μεταδίδει ότι στήλες καπνού υψώθηκαν πάνω από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Τις εκρήξεις ακολούθησαν προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές σε όλη την Ουκρανία, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε βιντεοσκοπημένη ομιλία στους ηγέτες της Ομάδας των 20 κρατών που συνεδριάζουν στο Μπαλί.

«Η Ρωσία απαντά στην ισχυρή ομιλία του Ζελένσκι στη G20 με νέα πυραυλική επίθεση. Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι το Κρεμλίνο θέλει πραγματικά την ειρήνη; Στο τέλος της ημέρας, οι τρομοκράτες πάντα χάνουν» έγραψε στο Twitter ο Andriy Yermak, επικεφαλής του προεδρικού επιτελείου.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια επίθεση εδώ και πάνω από μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ρωσία απέσυρε τα στρατεύματά της από τη Χερσώνα.

Δείτε βίντεο


Δύο κτίρια κατοικιών χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης, δήλωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο ίδιος έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι γιατροί βρίσκονταν στο σημείο στο κέντρο του Κιέβου και ότι είχαν επίσης καταρριφθεί αρκετοί πύραυλοι.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση