
Σημαντική δικαίωση για το ΠΑΣΟΚ και όσα κατήγγειλε όλο αυτό το διάστημα, χαρακτήρισε την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη στο δελτίο ειδήσεων του MEGA. «Ο πρωθυπουργός για μήνες ήταν αρνητής της πραγματικότητας…και τώρα φέρνουν ένα σχέδιο νόμου που αλλάζει τον τρόπο έγκρισης των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και αλλάζουν και το πλαίσιο ενημέρωσης» προσέθεσε.
Διαφώνησε ωστόσο με την πρόβλεψη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για παρέλευση τριετίας έως ότου μάθει το θιγόμενο πρόσωπο τους λόγους παρακολούθησής του. Ανέφερε ακόμα ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ. «Είναι υποτιμητικό να λέει ο πρωθυπουργός πως επρόκειτο για δικαστική αστοχία της ΕΥΠ και πριν από λίγες ημέρες η αρμόδια εισαγγελέας που πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη να συνεχίζει τα παραμύθια » συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Στη δημοσιότητα ο νέος νόμος για τις παρακολουθήσεις – 25 ερωτήσεις-απαντήσεις
«Πρέπει να υπάρχει άμεσα ενημέρωση του θιγόμενου προσώπου, τόνισε. Με υποτιμούσαν τόσο διάστημα που μου έλεγαν να ενημερωθώ ανεπίσημα, με καλούσαν δηλαδή να παρανομήσω και τώρα το αλλάζουν».
«Εάν είχε δίκιο ο Μητσοτάκης δεν θα είχαμε το σημερινό σχέδιο νόμου και επέρχεται η ευρωπαϊκή του καταδίκη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ευρωπαϊκό δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γι’ αυτό προτρέχει να κάνει αυτή τη ρύθμιση για να αποφύγει την ευρωπαϊκή καταδίκη» συμπλήρωσε.
Σε σχέση με τους λόγους της παρακολούθησής του ο κ. Ανδρουλάκης είπε χαρακτηριστικά: «Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ξαφνικά γίνομαι κίνδυνος όταν ξεκινάω την προεκλογική μου εκστρατεία για να εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά έχουν γίνει για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Θα πετύχω να ενημερωθώ νόμιμα. Θα δικαιωθώ και θα μάθω γιατί συνέβη η παρακρατική ενέργεια εις βάρος μου».
Όσοι αναφέρονται στις λίστες να πάνε στη Δικαιοσύνη
Αναφορικά με τα δημοσιεύματα με ονόματα που φέρεται να ήταν στόχοι του Predator και κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε όποιον διαθέτει στοιχεία και όποιον αναφέρεται σε αυτές τις λίστες να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι σκοπεύει να απευθυνθεί στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, ώστε να προχωρήσει τις διαδικασίες για έναν μηχανισμό παρόμοιο με αυτόν που υιοθέτησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ώστε να ελεγχθούν τα κινητά όλων των πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στις λίστες και να φανεί εάν έχουν μολυνθεί με το Predator.
«O Μητσοτάκης θα πάει στις εκλογές με φως και όχι με σκοτάδι», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη αλλά και ότι το δικαστικό ρεπορτάζ δεν αναφέρει κανένα στοιχείο σε αντίθεση με άλλες υποθέσεις που απασχολούν την κοινή γνώμη.
«Δεν μου αρέσουν οι συνωμοσιολογίες ή οι σκιές» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και ζήτησε να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες στη Βουλή, στην ΕΥΠ που μπορεί να πει εάν υπήρξαν επισυνδέσεις σε πολιτικά πρόσωπα και φυσικά στη Δικαιοσύνη», ενώ κατηγόρησε τους εκπροσώπους της ΝΔ στην εξεταστική επιτροπή που δεν δέχτηκαν να κληθούν ως μάρτυρες οι Λαβράνος και Μπίτζιος.
Εκλογικές συνεργασίες
Σε σχέση με τις εκλογικές συνεργασίες και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έχει μπει οριστικά ταφόπλακα στη συνεργασία ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για ανεξάρτητη πολιτική παρουσία, και ζήτησε ένα ισχυρό ποσοστό την πρώτη Κυριακή ώστε να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να συζητήσει με όλα τα κόμματα σε βάση προγραμματικών προτεραιοτήτων.
«Έχω αγωνία να μην δούμε δύο αρνητικά σενάρια για το δημόσιο συμφέρον. Αυτά είναι οι ομάδες εξουσίας Μητσοτάκη και Τσίπρα.
Λέμε στον ελληνικό λαό ότι έχει μία τρίτη επιλογή, προοδευτική, αξιοπρεπή, διαφανή με πρόγραμμα για το δημόσιο συμφέρον. Όλα τα υπόλοιπα θα κριθούν μετεκλογικά.
Ισχυρό ΠΑΣΟΚ την πρώτη Κυριακή σημαίνει ότι θα πάρουμε την πρωτοβουλία προγραμματικής συμφωνίας βάσει προτεραιοτήτων που εμείς αξιακά θεωρούμε ότι κάνουν τη χώρα ισχυρή, με πρόσωπα πολιτικού ήθους. Συζήτηση με όλα τα κόμματα στη βάση των προγραμματικών μας προτεραιοτήτων. Έχουν αποτύχει οικτρά τα μοντέλα εξουσίας Τσίπρα, Μητσοτάκη, το συγκεντρωτικό κράτος που τότε όλοι έψαχναν τον κολλητό του Τσίπρα, Νίκο Παππά, και τώρα ψάχνουν τον ανεψιό του Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης.
Για μένα αυτά είναι έξω από τον αξιακό και πολιτικό μου κώδικα.
Δεν τους ενδιαφέρει η χώρα να αλλάξει, να έρθει ευημερία και σταθερότητα. Τους ενδιαφέρει μόνο η θέση του πρωθυπουργού. Δείτε ποιοι αξιακά και σταθερά προσπαθούν να φέρουν τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος».
Πηγή:in.gr


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια