Στο αποκορύφωμά τους τον περασμένο Νοέμβριο, οι εφαρμογές αποκεντρωμένης χρηματοοικονομικής (DeFi) είχαν αποθηκευμένα περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο δίκτυο Solana, και ένα χρόνο αργότερα, η συνολική κλειδωμένη αξία (TVL) έχει μειωθεί σε μόλις πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια, με την FTX να έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης και να αντιμετωπίζει ποινική δίωξη. Η Multicoin και η Sino Global ανέφεραν επίσης απώλειες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και το ίδιο το ίδρυμα Solana που αναφέρει ότι έχασε δεκάδες εκατομμύρια.

Η πτώση του Bankman-Fried μεταφράστηκε σε γενικά πτωτικό συναίσθημα και για το Solana, παρόλο της υποστήριξής του για το δίκτυο.

Ενώ η συνολική κλειδωμένη αξία (TVL) των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Solana έχει μειωθεί κατά το τελευταίο έτος, με την τιμή του SOL να συμβάλλει σε αυτή την πτώση, οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν πιο δραστικές. Περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια έχουν εξέλθει από εφαρμογές που βασίζονται στο Solana, μια πτώση 70% από το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε συνολική κλειδωμένη αξία στις 2 Νοεμβρίου, όταν το CoinDesk ανέφερε για πρώτη φορά τη συσχέτιση μεταξύ των λογαριασμών της FTX και της Alameda Research.

Η πτώση της τιμής του SOL κατά 50% συνέβαλε σε αυτή την πτώση, μαζί με την πτώση των τιμών συναφών tokens DeFi.

Η πλατφόρμα δανεισμού και δανειοδότησης Solend δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα τόσο σε ποσοστό όσο και σε αξία. Στις 2 Νοεμβρίου είχε πάνω από 280 εκατομμύρια δολάρια και τώρα έχει κάτω από 30 εκατομμύρια δολάρια. Τα δεδομένα δείχνουν ότι ένας τεράστιος αριθμός stablecoins, wrapped bitcoin tokens και solana-based tokens έχουν εγκαταλείψει την πλατφόρμα.

Τα δεδομένα από την DeFiLlama δείχνουν ότι τα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια (DEX) Raydium και Orca που βασίζονται στο Solana είναι τώρα οι μεγαλύτερες αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) στο δίκτυο, κλειδώνοντας πάνω από 51 εκατομμύρια δολάρια και 46 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα. Και οι δύο έχουν παρατηρήσει πάνω από 40% ρευστοποίηση την τελευταία εβδομάδα, ενώ είχαν πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια πριν από λίγες εβδομάδες.

Μέσα σε όλο αυτό το δράμα, κάποιοι λένε ότι οι πτώσεις μπορεί να βοηθήσουν την αγορά να βρει μια δίκαιη τιμή για το Solana και άλλα δίκτυα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News