Πεπεισμένος ότι η συμφωνία εξαγωγής σιτηρών με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα παραταθεί πέρα από την προθεσμία της 19ης Νοεμβρίου, εμφανίστηκε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Μπαλί. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Άγκυρα καταβάλλει προσπάθειες να παρατείνει τη συμφωνία για έναν χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν – Πούτιν, μία πολύπλοκη σχέση

Όπως είπε, οι συνομιλίες για παράταση της συμφωνίας συνεχίζονται, προσθέτοντας ότι η συμφωνία είναι σημαντική για τον κόσμο.

Η Τουρκία ήταν από τους διαμεσολαβητές για την υπογραφή της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή σιτηρών μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, χάρη στην οποία εξήχθησαν σχεδόν 11 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών.

Υπενθυμίζετα ότι χθες Τρίτη, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε, απευθυνόμενος στη G20, την «επ’ αόριστον» παράταση της συμφωνίας. «Η πρωτοβουλία μας για τις εξαγωγές σιτηρών αξίζει να παραταθεί επ’ αόριστον, ανεξαρτήτως του πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», είπε ο Ζελένσκι στη συνεδρίαση των ηγετών, κεκλεισμένων των θυρών, στη σύνοδο κορυφής. Πρότεινε επίσης η συμφωνία που διαπραγματεύθηκαν το Κίεβο και η Μόσχα να επεκταθεί σε ακόμη δυο ουκρανικά λιμάνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας