Ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Τετάρτη ότι η πυραυλική επίθεση σε πολωνικό έδαφος έδειξε ότι η Δύση πλησιάζει σε έναν άλλο Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Το περιστατικό με το καταγγελλόμενο από την Ουκρανία «πυραυλικό χτύπημα» σε πολωνική φάρμα αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα: διεξάγοντας έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, η Δύση πλησιάζει στον παγκόσμιο πόλεμο», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Twitter.
Ο πρόεδρος της Πολωνίας, μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα δεν έχει συγκεκριμένα στοιχεία που να δείχνουν ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο, ο οποίος έπληξε μια πολωνική εγκατάσταση σιτηρών περίπου 6 χιλιόμετρα (4 μίλια) από τα ουκρανικά σύνορα και σκότωσε δύο ανθρώπους.












![Ναυτιλία: Το 10% του παγκοσμίου στόλου επιλέγει το LNG ως καύσιμο [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/LNG-ship-web-uai-1032x1032-1.jpg)
























![Τουρισμός: Αυξήθηκαν αφίξεις και διανυκτερεύσεις στα καταλύματα τον Νοέμβριο [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/01/tourismos-mykonos-768x505-1.jpg)



