Tην απόκτηση ένος VLCC τάνκερ ανακοίνωσε η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Energy Navigation (TEN) του Ομίλου Τσάκος.

Συγκεκριμένα, το πλοίο που εντάσσεται στον στόλο της TEN μετονομάστηκε σε «Dias I» και είναι ναυπηγημένο το 2020.

Διαβάστε επίσης: Παραλαβή δύο ακόμα Ultramax πλοίων από την Diana Shipping

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την προσθήκη ενός τόσο ποιοτικού οικολογικού σκάφους στο σύγχρονο, διαφοροποιημένο μας στόλο και ανυπομονούμε στην εκμετάλλευση των υψηλών ναύλων που παρατηρούνται σήμερα στην ακμάζουσα αγορά των δεξαμενόπλοιων», σχολίασε ο κ. Γιώργος Σαρόγλου, COO της TEN.

«Με την αναπόφευκτη επανασχεδίαση των παγκόσμιων εμπορικών διαδρόμων, η οποία προκύπτει από τη νέα γεωπολιτική πραγματικότητα που ξεδιπλώνεται μπροστά μας, είμαστε βέβαιοι ότι τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς αργού πετρελαίου, όπως τα VLCC και τα Suezmaxes, θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των μακρινότερων διαδρομών που αναμένεται να κυριαρχήσουν στις παγκόσμιες μεταφορές πετρελαίου τα επόμενα χρόνια. Με περίπου το 65% του στόλου να βρίσκεται σε συμβάσεις spot ή σε συμβάσεις διαμοιρασμού κερδών, η εταιρεία βρίσκεται στην κατάλληλη θέση ώστε να επωφεληθεί από αυτή την εξελισσόμενη ανοδική τάση μακροπρόθεσμα», κατέληξε ο κ. Σαρόγλου.

Η Tsakos Energy Navigation

Όπως τονίζεται, η TEN ιδρύθηκε το 1993 και είναι μια από τις πρώτες και πιο εδραιωμένες δημόσιες ναυτιλιακές εταιρείες στην κόσμο. Ο διαφοροποιημένος ενεργειακός στόλος της TEN αποτελείται σήμερα από 70 πλοία διπλού κύτους, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων aframax διπλού καυσίμου – LNG υπό κατασκευή, που αποτελούν ένα μείγμα δεξαμενόπλοιων αργού, συνολικής χωρητικότητας 8,1 εκατ. dwt.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά