Με υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα 75,3 εκ. ευρώ το Χ.Α. κατάφερε να προσπελάσει – επιτέλους- το επίμονο επίπεδο των 900 μονάδων που είχε δοκιμάσει δις εντός του έτους.

Η πολυήμερη συμπεριφορά των επενδυτών πέριξ του εν λόγω επιπέδου συνεπικουρεί στη θεωρία μιας ισχυρής αντίστασης τεχνικής και ψυχολογικής σημασίας ώστε να συνάγεται ασφαλώς το πρώιμο συμπέρασμα μιας σημαντικής ανοδικής διάσπασης.

Εξάλλου η αξία της μεγεθύνεται αφενός χάρη στην προαναφερθείσα συναλλακτική δραστηριότητα αφετέρου λόγω των εξελίξεων στα μακροοικονομικά των ΗΠΑ και την κρίσιμη μείωση του εκείθεν πληθωρισμού.

Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο η ανοδικότητα των δυόμιση ετών οδηγεί στη ζώνη των 1.000-1.040 μονάδων υπενθυμίζοντας ότι η στήριξη των 780-800 μονάδων δεν χάθηκε ποτέ.

Η πλειοψηφία των μετοχών τόσο στη μεγάλη όσο και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση συμπεριφέρθηκε άψογα κλείνοντας κοντά στα υψηλά ημέρας, με τα φώτα να κλέβει η μετοχή του υποτιμημένου ΑΔΜΗΕ, ενώ και τα χαρτιά του ομίλου ΒΙΟ δείχνουν ότι κάτι ετοιμάζεται.

Κατά τα λοιπά, κάποιες από τις μετοχές που παρουσιάζουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον είναι οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΧΑ, CENER, οι μετοχές πληροφορικής με βασικούς πρωταγωνιστές ΕΠΣΙΛ, ΚΟΥΕΣ και ΕΝΤΕΡ ενώ από τις τράπεζες φαίνεται να προΐστανται η ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ.

Διαβάστε όλα τα νέα για το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, πώς κινήθηκε ο γενικός δείκτης και τεχνική ανάλυση γενικού δείκτη.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News