Το 2018, ο Ίλον Μασκ δούλευε όλη τη νύχτα και κοιμόταν στα εργοστάσια της Tesla Inc στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, καθώς η εταιρεία πάλευε να αυξήσει την παραγωγή του Model 3.

Τη Δευτέρα, ο Μασκ είπε ότι εργαζόταν όλη τη νύχτα στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο και θα συνεχίσει να «εργάζεται και να κοιμάται εδώ» μέχρι να διορθωθεί η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης – την οποία απέκτησε πρόσφατα για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η τάση του Μασκ, ο οποίος αυτοαποκαλείται  «νανοδιαχειριστής», είναι να εργάζεται πολλές ώρες σε στιγμές κρίσης, κι αυτό είναι ένα γνώριμο κομμάτι του «brand» του.

Διαβάστε επίσης – Γιατί ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κοιμάται στο πάτωμα του γραφείου του

Ωστόσο, βαθιά βουτιά του δισεκατομμυριούχου στο Twitter, έχει προκαλέσει ανησυχίες σε ορισμένους επενδυτές της Tesla για την ικανότητά του να επικεντρωθεί στον ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της πολυτιμότερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

«Οι επενδυτές της Tesla θα απογοητευτούν», δήλωσε ο Gene Munster, διευθύνων εταίρος στην εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Loup Ventures. «Πιθανότατα θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο Twitter από όσο νιώθει άνετα οποιοσδήποτε επενδυτής της Tesla».

Διαβάστε επίσης – Όταν ο Μασκ διαφημίζεται στον… Μασκ

Ο Μασκ, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο την Τετάρτη για το εάν δικαιολογείται ένα πακέτο αποδοχών 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Tesla, δεν απάντησε σε email του Reuters που ζητούσε σχόλιο.

Τι δείχνουν τα tweets

Έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα «Έχω καλύψει και την Tesla», λέγοντας ότι σχεδίαζε να εργαστεί στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων για ένα μέρος αυτής της εβδομάδας. Η Tesla έχει ένα γραφείο στο Palo Alto της Καλιφόρνια και ένα εργοστάσιο στο Fremont της Καλιφόρνια.

Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει κατά 50% από τις αρχές Απριλίου, όταν αποκάλυψε ότι είχε μερίδιο στο Twitter. Οι πωλήσεις των μετοχών της Tesla του Μασκ -συνολικού ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τότε που αποκάλυψε το μερίδιό του στο Twitter- έχουν αυξήσει την πίεση.

Μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, τα tweets του Μασκ σχετικά με τις προσπάθειές του να επανεκκινήσει το Twitter αντιστοιχούν σε περισσότερα από τα δύο τρίτα των αναρτήσεών του στην πλατφόρμα που απέκτησε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Ο Tesla αντιπροσώπευε μόλις το 3% των tweets του από την 1η Νοεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου, από τον μέσο όρο σχεδόν 16% τους προηγούμενους οκτώ μήνες.

Πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη

Τις τελευταίες ημέρες, ο Μασκ είπε ότι ο φόρτος εργασίας του έχει αυξηθεί σημαντικά μετά την αγορά του στο Twitter.

«Έχω πάρα πολλή δουλειά στο πιάτο μου» , είπε μέσω βίντεο-σύνδεσμου σε ένα επιχειρηματικό συνέδριο στην Ινδονησία τη Δευτέρα, λέγοντας ότι εργαζόταν «από το πρωί μέχρι το βράδυ επτά ημέρες την εβδομάδα».

«Μόλις το Twitter μπει στον σωστό δρόμο, νομίζω ότι είναι πολύ πιο εύκολο να το διαχειριστείς από το SpaceX ή την Tesla», δήλωσε ο Μασκ νωρίτερα αυτό το μήνα στο επενδυτικό συνέδριο Baron, αναφερόμενος στην αεροδιαστημική εταιρεία την οποία επίσης διευθύνει.

Ο επενδυτής της Tesla, Ρος Γκέρμπερ, ένθερμος υποστηρικτής του Μασκ, δήλωσε την Τρίτη ότι η Tesla έπρεπε να βρει έναν αναπληρωτή για τον CEO της που ασχολείται με πολλές εργασίες. «Νομίζω ότι επιτέλους έφτασε σε ένα σημείο όπου πραγματικά προκαλεί τον εαυτό του. Νομίζω ότι πρέπει να βρουν το κατάλληλο άτομο. Και ειλικρινά, απλά δεν έχουν αυτό το άτομο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία