Την παραίτησή της από την ηγεσία των Δημοκρατικών μετά από 20 χρόνια, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα παραμείνει στο Κογκρέσο.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, λίγα 24ωρα μετά τη διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών που σηματοδότησε την απώλεια της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Πελόζι επεσήμανε ότι θα συνεχίσει «να μιλά για τον λαό του Σαν Φρανσίσκο» ως βουλευτής, αλλά δεν θα επιδιώξει να επανεκλεγεί σε ηγετική θέση.

Διαβάστε επίσης: Ο Τραμπ είναι υπερβολικά δειλός λέει η Πελόζι

Η 82χρονη είχε κρατήσει κρυφά τα μελλοντικά της σχέδια στον απόηχο των ενδιάμεσων εκλογών, ωστόσο είχε τονίσει ότι η πρόσφατη επίθεση στον σύζυγό της, θα επηρέαζε την απόφασή της.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στης Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν ΜακΚάρθι, θεωρείται το φαβορί για να πάρει τη θέση του προέδρου στο Σώμα.

Η Πελόζι «είχε γράψει ιστορία» ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ πρόσφατα το όνομά της προκάλεσε θερμό επεισόδιο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, λόγω της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο αυτοδιοικούμενο νησί της Ταϊβάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα