Με τις ελληνικές τράπεζες να διαπραγματεύονται με έκπτωση 30%-40% σε σχέση με τις αντίστοιχες της ευρωζώνης και 15%-20% σε σχέση με αυτές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Wood & Company προχώρησε σε σύσταση «αγοράς» για τις μετοχές των συστημικών τραπεζών με νέες -τιμές στόχους  τα 5,20 ευρώ (από 4,70 ευρώ προηγουμένως) για την Εθνική, τα 2,50 ευρώ (από 2,20 ευρώ) για την Πειραιώς, τα 1,50 ευρω (από 1,40 ευρω) για την Eurobank και τα 1,50 ευρω (από 1,40 ευρω) για την Alpha Bank.

Ο κύκλος των αναβαθμίσεων των κερδών ανά μετοχή στις ελληνικές τράπεζες, μετά το πολύ ισχυρό τρίτο τρίμηνο που παρουσίασαν, με επιτάχυνση των χορηγήσεων, ισχυρότερα περιθώρια κέρδους λόγω υψηλότερων επιτοκίων, συγκράτηση των δαπανών και ευνοϊκό περιβάλλον βελτίωσης της ποιότητας του ενεργητικού τους έχει ακόμη δρόμο και δικαιολογεί πλήρως την υπεραπόδοση εφέτος των ελληνικών τραπεζικών μετοχών σε σχέση με τις ευρωπαϊκές (+12% σε σχέση με -8%).

Διαβάστε επίσης: Εθνική Τράπεζα: Γιατί επενδύσαμε στην Epsilon Net – Τα επόμενα βήματα

Τι αναμένεται το 2023

Το 2023, αναμένει από τον κλάδο, ισχυρή άνοδο των καθαρών εσόδων από τόκους, απόρροια της αύξησης του Euribor που αντισταθμίζει τις επιπτώσεις από την έκδοση MREL, την αποενοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και την απουσία των φθηνών δανείων TLTRO.

Ο οίκος πάντως σημειώνει πως ο εκλογικός κύκλος της νέα χρονιά «θολώνει» ελαφρώς την εικόνα. Η φιλική προς την αγορά ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά η απόλυτη πλειοψηφία δεν είναι εύκολη, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεταβλητότητα της αγοράς. Στο βασικό σενάριο της Wood, η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2023 θα είναι κυμανθεί στο 1%-2%, ακόμη και με την Ευρωζώνη σε ύφεση, κάτι που συνεπάγεται πως το CοR θα κυμανθεί στις  80-90 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις