Πρωτοπόρος αναδεικνύεται η Ελλάδα όσον αφορά το ποσοστό των επιχειρήσεων που καινοτομούν και μάλιστα με διαφορά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοινοτική Έρευνα Καινοτομίας (CIS) που δημοσίευσε η Eurostat, η Ελλάδα εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων στην ΕΕ το διάστημα 2018-2020, της τάξης του 73%, έναντι 53% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Διαβάστε επίσης: Κομισιόν: Το αναθεωρημένο πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις σε έρευνα – καινοτομία

Η έρευνα εξετάζει δύο κατηγορίες καινοτομίας: σε προϊόντα και στις επιχειρηματικές πρακτικές.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Βέλγιο με ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων 71%, ακολουθούν η Γερμανία και η Φινλανδία (και οι δύο 69%) και η Κύπρος (66%).

Αντίθετα, τη χαμηλότερη επίδοση εμφανίζουν η Ρουμανία, όπου μόνο το 11% του συνόλου των επιχειρήσεων καινοτομεί, η Λετονία (32%), η Ουγγαρία, η  Ισπανία (33%) και η Πολωνία (35%).

Οι μεσαίες και μεγάλες εταιρείες είναι πιο καινοτόμες

Οι μεγάλες επιχειρήσεις με 250 εργαζομένους και πάνω ήταν πιο πιθανό να εισήγαγαν καινοτομίες (74%) έναντι των μεσαίων με 50-249 εργαζομένους (60%).

Σχεδόν επτά στις δέκα μεγάλες εταιρείες εισήγαγαν μια καινοτομία επιχειρηματικής πρακτικής (69%) και περισσότερες από τις μισές εισήγαγαν μια καινοτομία προϊόντος (55%).

Στη συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών που χαρακτηρίζονται ως μικρές (10-49 εργαζόμενοι), μόνο σχεδόν τέσσερις στις δέκα εμφανίζουν κάποια καινοτομία στις επιχειρηματικές πρακτικές και περίπου το ένα τέταρτο σε προϊόντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις