Για ενδεχόμενη έναρξη μιας «χερσαίας επιχείρησης» του τουρκικού στρατού στη Συρία, έκανε λόγο σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επομένη μιας σειράς φονικών αεροπορικών επιδρομών εναντίον κουρδικών θέσεων στη Συρία και το Ιράκ και των πληγμάτων με ρουκέτες επί του τουρκικού εδάφους από τη Συρία.

Διαβάστε επίσης – Τουρκία: Το «ίσως έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» στη Συρία – Θα προχωρήσει η Άγκυρα σε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση;

«Δεν υπάρχει θέμα η επιχείρηση αυτή να περιοριστεί αποκλειστικά σε μια αεροπορική επιχείρηση», δήλωσε ο Ερντογάν προς τους τούρκους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν κατά την επιστροφή του από το Κατάρ, όπου είχε παρευρεθεί στην έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Ανακοίνωσε την καταστροφή 89 κουρδικών στόχων σε Συρία και Ιράκ

«Το υπουργείο Άμυνάς μας και το γενικό επιτελείο μας αποφασίζουν μαζί πόσες από τις χερσαίες δυνάμεις θα πρέπει να συμμετάσχουν.

Κάνουμε τις διαβουλεύσεις μας και μετά λαμβάνουμε αναλόγως μέτρα», δήλωσε ακόμη ο τούρκος πρόεδρος.

Αεροπορικά πλήγματα σε 89 στόχους

Τις τελευταίες ημέρες τουρκικά μαχητικά εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον βάσεων Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ, καταστρέφοντας 89 στόχους, όπως ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σε αντίποινα στη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη που προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ανθρώπων πριν από μία εβδομάδα.

Τα πλήγματα έθεσαν στο στόχαστρο βάσεις του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που η Τουρκία λέει ότι είναι παρακλάδι του PKK, προσέθεσε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κίνα: Απέκτησε το δικό της «Cape Canaveral» – Ανθίζει ο διαστημικός τουρισμός
Επικαιρότητα |

Κίνα: Απέκτησε το δικό της «Cape Canaveral» – Ανθίζει ο διαστημικός τουρισμός

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Κίνα αναφέρουν ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν επισκεφθεί το Wenchang τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ ο αριθμός των ξενοδοχείων έχει αυξηθεί από πέντε σε περισσότερα από 50

Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση