Δεν υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια του υπό ρωσικό έλεγχο σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια, στην Ουκρανία, παρά τους βομβαρδισμούς του Σαββατοκύριακου από τους οποίους προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές.

Αυτό ανακοίνωσε απόψε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) αφού οι εμπειρογνώμονές του εξέτασαν τον χώρο.

Διαβάστε επίσης: Ζαπορίζια: Καμπανάκι Rosatom για κίνδυνο πυρηνικού δυστυχήματος

«Ο εξοπλισμός παραμένει άθικτος»

«Κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι, παρά τη σφοδρότητα των βομβαρδισμών, ο βασικός εξοπλισμός παραμένει άθικτος και δεν υπάρχουν ανησυχίες για την πυρηνική ασφάλεια», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Η κατάσταση των έξι αντιδραστήρων είναι σταθερή και οι ειδικοί επιβεβαίωσαν επίσης ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τα αναλωμένα ή τα μη ακτινοβολημένα καύσιμα ή τα ραδιενεργά απόβλητα στις δεξαμενές αποθήκευσής τους.

Με αφορμή τους νέους βομβαρδισμούς, ο επικεφαλής του ΙΑΕΑ Ραφαέλ Γκρόσι εντείνει τις διαβουλεύσεις του με στόχο την εγκαθίδρυση μιας ζώνης προστασίας στην περιοχή όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.