Με διεθνή παρουσία σε 17 χώρες και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων που εστιάζει στους τομείς της Κατασκευής, των Παραχωρήσεων, του Περιβάλλοντος, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Ανάπτυξης – Διαχείρισης Ακινήτων, μέσω των θυγατρικών του, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ θέτει τις βάσεις και επενδύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου και βιώσιμου κόσμου.

Συνδυάζοντας τα 70 χρόνια ιστορίας του, την εμπειρία και την τεχνογνωσία των 7.246 εργαζομένων του καθώς και καινοτόμες πρακτικές, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ επιχειρεί με περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη επιδιώκοντας την ανάπτυξη με αυστηρούς όρους βιωσιμότητας, ώστε τα έργα του να οδηγούν σε ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας της ζωής μακροπρόθεσμα.

Αποστολή του είναι να παρέχει υψηλής αρτιότητας έργα υποδομής, ενέργειας και περιβάλλοντος και να προάγει την κυκλική οικονομία με πρωτοποριακές λύσεις διαχείρισης αποβλήτων, ενισχύοντας το αποτύπωμά του στην παραγωγή πράσινης ενέργειας, και στόχο τη συνεχή δημιουργία προστιθέμενης αξίας για το σύνολο των μετόχων, των εργαζομένων και της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Στον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ η ενεργή συνεισφορά και ουσιαστική προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης τοποθετείται στο επίκεντρο του επιχειρησιακού του σχεδιασμού και των δραστηριοτήτων των κλάδων του, με την εξασφάλιση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού πλαισίου, την ουσιαστική στήριξη της οικονομίας αλλά και των τοπικών κοινωνιών να αποτελούν βασικές αρχές.

Οι δεσμεύσεις αυτές, βασικός οδηγός για την εκπλήρωση της αποστολής του, εκφράζονται μέσα από τα σύγχρονα έργα υποδομής, που δεκαετίες τώρα έχουν συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της διασύνδεσης της χώρας, την εμπορική και τουριστική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών αλλά και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής συνεισφέροντας ουσιαστικά στην ενεργειακή μετάβαση και την πρόσβαση σε καθαρή και φθηνότερη ενέργεια για όλους.

Άλλωστε, τα σχετικά αποτελέσματα του Ομίλου για το 2021 αποδεικνύουν την έμπρακτη αποτύπωση της δέσμευσής του στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας και την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας, γεγονός που τον έφερε στη λίστα με τις 200 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, βάσει εσόδων από πράσινες δραστηριότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  Όμιλος ήταν η μοναδική ελληνική εταιρεία της λίστας.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΜΙΛΟΥ

Η ΑΚΤΩΡ αποτελεί τον κατασκευαστικό βραχίονα του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τη μεγαλύτερη θυγατρική του εταιρεία. Με βαθιά εξειδίκευση στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες και διεθνή παρουσία στον τομέα των υποδομών, παρέχει ένα μεγάλο εύρος διαφοροποιημένων υπηρεσιών δημιουργώντας καινοτόμα και βιώσιμα έργα που συμβάλλουν στην εξέλιξη του κλάδου των κατασκευών.

Μεταξύ των εμβληματικών έργων της ΑΚΤΩΡ περιλαμβάνονται η Γραμμή 2 του Μετρό της Αθήνας, η Χρυσή Γραμμή του Μετρό στο Κατάρ, το Μουσείο της Ακρόπολης, η Εθνική Πινακοθήκη, ο Αγωγός Φυσικού Αερίου TAP, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Αθήνας στην Ψυττάλεια, ο Αυτοκινητόδρομος Demir Kapija-Smokvica στη Βόρεια Μακεδονία, η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, το Four Seasons Astir Palace, το Smart Park κ.α.

Οι δραστηριότητες του ομίλου βεβαίως δεν περιορίζονται μόνο στην κατασκευή μεγάλων έργων υποδομών, αλλά και στην διαχείριση και εκμετάλλευσή τους. Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ κατέχει ηγετική θέση στα ομώνυμα έργα στην Ελλάδα, μιας και είναι η εταιρεία που κυριολεκτικά άνοιξε τον δρόμο των μεγάλων Έργων Παραχώρησης στη χώρα.

Το χαρτοφυλάκιο των έργων του συγκεκριμένου κλάδου περιλαμβάνει συμμετοχές στους μεγαλύτερους και πιο σύγχρονους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας, όπως της Αττικής Οδού (65,8%) και του Μορέα (71,7%), καθώς και σημαντικά ποσοστά στην Ολυμπία Οδό, στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Η ευρεία και ολοκληρωμένη εμπειρία των ανθρώπων της όλα αυτά τα χρόνια, της επιτρέπει να καλύπτει το συνολικό φάσμα των αναγκών έργων παραχώρησης, από τη μελέτη, τη χρηματοδότηση και την κατασκευή, έως τη συντήρηση και λειτουργία.

Έναν άλλο τομέα δραστηριοποίησης του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ αποτελεί η διαχείριση απορριμμάτων, μέσω της ΗΛΕΚΤΩΡ, η οποία αποτελεί μία πλήρως καθετοποιημένη εταιρεία στον κλάδο διαχείρισης απορριμμάτων και παραγωγής πράσινης ενέργειας με πάνω από 20 χρόνια επιτυχούς πορείας. Η σημαντική τεχνογνωσία και εξειδίκευση που διαθέτει επιτρέπει στην ΗΛΕΚΤΩΡ να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις, που περιλαμβάνουν τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία σύγχρονων μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων, καθώς και έργα παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων και ενεργειακής αξιοποίησης της βιοαερίου και βιομάζας.

Με παρουσία σε 8 χώρες, αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία που κατέχει και εφαρμόζει τεχνολογίες αιχμής στον κλάδο της δραστηριότητάς της, ενώ, μέσω των θυγατρικών εταιρειών της στη Γερμανία, καλύπτει όλο το εύρος των εφαρμογών βιολογικής επεξεργασίας απορριμμάτων.

Μέσω των έργων που η εταιρεία λειτουργεί, επεξεργάζεται 800.000 τόνους απορριμμάτων, παράγει 220.000 MWh πράσινης ενέργειας, ανακτά 87.000 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών και αξιοποιεί περίπου 158 εκατ. κυβικά βιοαερίου που συνεισφέρουν στην αποφυγή εκπομπής περ. 1.200.000 τόνων CO2 eq στην ατμόσφαιρα σε ετήσια βάση.

Ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ όμως έχει παρουσία και στον κλάδο της Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ακινήτων μέσω της R.E.D.S, μίας εκ των κορυφαίων εταιρειών στον εν λόγω τομέα, με δραστηριότητα στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Η επιχειρησιακή στρατηγική της επικεντρώνεται στην ανάπτυξη Εμπορικών και Ψυχαγωγικών Κέντρων – Πάρκων, Οργανωμένων Οικιστικών Συγκροτημάτων, Εκθεσιακών Κέντρων, Κτιρίων – Γραφείων και πράσινων αναπτύξεων Μεικτής Χρήσης.

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται από βραβευμένα έργα με διεθνείς διακρίσεις, τα οποία επισφραγίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ταυτότητα, τη φιλοσοφία και την ποιότητα του έργου της. Η R.E.D.S έχει κατασκευάσει και λειτουργεί το Εμπορικό Πάρκο Smart Park ενώ, υπό ανάπτυξη βρίσκονται τα έργα της Νέας Μαρίνας Αλίμου, οι Γούρνες Ηρακλείου και το Cambas Park.

Τα τελευταία 20 χρόνια, τέλος, ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ δραστηριοποιείται και στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), αναπτύσσοντας, κατασκευάζοντας και λειτουργώντας αιολικά πάρκα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις