Είναι ένα φθινόπωρο γεμάτο ροζ διαμάντια, με έναν ακόμα πολύτιμο λίθο να βγαίνει σε δημοπρασία.

Ο οίκος Christie’s ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ένα φανταχτερό ροζ διαμαντένιο δαχτυλίδι 13,15 καρατίων VVS1 διαύγειας, δυνητικά Εσωτερικά Άψογο, στη δημοπρασία Magnificent Jewels της 6ης Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Το δαχτυλίδι αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 25 και 35 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Μετά την επιτυχία του The Fortune Pink, που έπιασε  σχεδόν 30 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη, είμαστε περήφανοι που μας προσέγγισε ένας ιδιώτης συλλέκτης για να προσφέρουμε αυτό το απίστευτο διαμάντι σε δημοπρασία τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Rahul Kadakia, επικεφαλής του Christie’s Jewellery. 

Διαβάστε επίσης –  Στο σφυρί το σπάνιο ροζ διαμάντι Fortune Pink Diamond

«Αυτή η σεζόν έχει δει εξαιρετικά αποτελέσματα για φανταχτερά διαμάντια και αυτό το συγκεκριμένο φανταχτερό ζωηρό ροζ είναι του υψηλότερου διαμετρήματος. Με εντυπωσιακό κορεσμό, κλιμακωτές όψεις και βαθμό καθαρότητας δυνητικά εσωτερικά άψογο, αυτό το φανταχτερό ζωηρό ροζ 13,15 καρατίων είναι υπέροχα σπάνιο».

Διαβάστε επίσης –  Σπάνιο ροζ διαμάντι πωλήθηκε έναντι 58 εκατ. δολ. σε δημοπρασία

Το δαχτυλίδι εκτέθηκε στη Νέα Υόρκη στις 14 και 15 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια θα είναι στο Χονγκ Κονγκ από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου πριν επιστρέψει στη Νέα Υόρκη για να παρουσιαστεί από τις 2 έως τις 5 Δεκεμβρίου, πριν από τη δημοπρασία κοσμημάτων.

Τα άλλα ροζ διαμάντια

Δύο άλλα μεγάλα ροζ διαμάντια μπήκαν πρόσφατα στο μπλοκ δημοπρασιών, με ανάμεικτα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης – Τεράστιο ροζ διαμάντι βρέθηκε σε ορυχείο της Ανγκόλας – Η τιμή του εκτιμάται πως θα σπάσει τα ρεκόρ

Το «Williamson Pink Star», ένα φανταχτερό ζωηρό ροζ διαμάντι 11,15 καρατίων, πουλήθηκε για περισσότερα από 57 εκατομμύρια δολάρια στον οίκο Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ στις αρχές Οκτωβρίου, πολύ πάνω από την εκτίμηση της προπώλησης 21 εκατομμυρίων δολαρίων για να γίνει το Νο. 2 πιο ακριβό κόσμημα που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Με τιμή πώλησης ανά καράτι περίπου 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων, σημείωσε επίσης νέο ρεκόρ τιμής ανά καράτι για οποιοδήποτε διαμάντι ή πολύτιμο λίθο που πωλήθηκε σε δημοπρασία.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το διαμάντι «Fortune Pink» 18,18 καρατίων πουλήθηκε για 28,8 εκατομμύρια δολάρια , στο χαμηλότερο σημείο του εκτιμώμενου εύρους του, στον οίκο Christie’s της Γενεύης.

Η πρώτη πέτρα σε μια συλλογή από σπάνια μπλε διαμάντια που προσφέρθηκε σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s, εν τω μεταξύ, δεν κατάφερε να βρει αγοραστή στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι