Νέα προσπάθεια να κινηθεί προς τις 900 μονάδες κάνει το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως δείχνει να μην μπορεί να δοκιμάσει μια αποφασιστική διάσπαση, καθώς τα βαρίδια δεν λείπουν.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,38% στις 895,17 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 30 εκατ. ευρώ.

Η αγορά προσπαθεί την τελευταία ώρα να βγει από την πλάγια κίνηση και να δοκιμάσει για ακόμη μία φορά το επίπεδο των 900 μονάδων. Ωστόσο, αν και βρέθηκε ακόμη και στις 901 μονάδες, τα βαρίδια από τίτλους όπως η Eurobank, ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, “ενεργοποιήθηκαν” βάζοντας στοπ στις διαθέσεις των long.

Πάντως, αυτό που επισημαίνεται από αρκετούς αναλυτές είναι ότι η επίσημη αργία στη Wall Street την Πέμπτη (και observance την Παρασκευή) λόγω της Ημέρας Ευχαριστιών, θα αποτρέψει αρκετές μεγάλες κινήσεις στο σύνολο των χρηματιστηρίων ανά τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΧΑ μπορεί να συνεχίσει τις νωχελικές κινήσεις του, με μικρές αναλαμπές, έχοντας στο άνω μέρος τη σημαντική αντίσταση των 900 μονάδων και στο κάτω το πρώτο ανάχωμα των 880, με την επόμενη στάση στις 865 μονάδες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ και Πειραιώς ηγούνται της ανόδου, ενώ σε θετικά εδάφη κινούνται οι Λάμδα, Coca Cola, Εθνική, ΟΛΠ και ΟΤΕ. Στον αντίποδα, απώλειες 1,61% σημειώνει η Eurobank και 1,26% η Jumbo, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Σαράντης, Aegean, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες