Με ένα ανοδικό ξέσπασμα το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται με φόρα πάνω προς τις 920 μονάδες, επιβεβαιώνοντας ότι η διάσπαση του ψυχολογικού επιπέδου και ερείσματα έχει και προοπτικές. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,31% στις 918,30 μονάδες, με τον τζίρο να προσεγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ.

Η χθεσινή αναρρίχηση πάνω από τις 900 μονάδες έδωσε το σύνθημα της ενεργοποίησης των αγοραστών, με τους επιφυλακτικούς να αναλαμβάνουν πλέον περισσότερες πρωτοβουλίες, υπό το φόβο μην χάσουν κάποιο ράλι πάνω από το κρίσιμο επίπεδο. Πλέον ο γενικός δείκτης κινείται σε υψηλά επτά μηνών, την ώρα μάλιστα που λείπουν αρκετές εντολές από τις ΗΠΑ, λόγω της αργίας των Ευχαριστιών.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την Trader24, η συμπεριφορά της πλειονότητας των εισηγμένων σε μεγάλη και μεσαία κεφ/ση συνεπικουρεί σε μια συγκρατημένη αισιοδοξία για ανοδική συνέχιση, παράλληλα με την παρατήρηση ότι ο ΓΔ παραμένει ο μόνος χρηματιστηριακός δείκτης παγκοσμίως σε θετικό έδαφος από 1/1, εν αντιθέσει με τον επί παραδείγματι Nasdaq100 (-29%) και τον S&P500 (-15%).

Σε επίπεδο τίτλων, η ΔΕΗ ηγείται της ανόδου με +4,93%, με τις Alpha Bank, Eurobank, Σαράντης, Πειραιώς, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ και Jumbo να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Θετικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Titan, ΕΛΧΑ, Coca Cola και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών