Ήπια ανοδικά κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο χωρίς μεγάλες κινήσεις επιχειρεί όχι μόνο να διευρύνει το ανοδικό του σερί, αλλά και να δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας από τις 900 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,31% στις 909,17 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Αν και σήμερα και αύριο αναμένεται να υπάρξει κάποια υποχώρηση στη συναλλακτική δραστηριότητα, λόγω της σημερινής αργίας και της αυριανής ημιαργίας στις αμερικανικές αγορές, το ΧΑ δείχνει να έχει τις δυνάμεις να επιβεβαιώσει την ανάκτηση των 900 μονάδων. Βέβαια, το μεγάλο τεστ αντοχής θα έρθει προφανώς την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και κλείνει ο μήνας και οι θέσεις των ξένων θεσμικών.

Αναμονή

Πάντως, μέχρι τότε οι εγχώριοι αναλυτές αναμένουν συσσώρευση, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να δουν τις προεκτάσεις των νέων μηνυμάτων που έδωσαν τα πρακτικά της Fed, τα οποία υποστήριξαν μειώσεις στο ρυθμό αύξησης επιτοκίων. Οι επιλεκτικές κινήσεις και η ήπια κατοχύρωση κερδών θα επικρατήσουν τόσο σήμερα όσο και αύριο, προσθέτουν.

Σε επίπεδο τίτλων, Motor Oil και Jumbo οδηγούν την άνοδο της αγοράς, ενώ θετικά κινούνται και οι Eurobank, Πειραιώς, Σαράντης, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, ΔΕΗ, Coca Cola, ΟΠΑΠ και Ελλάκτωρ. Από την άλλη, πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών