Να επιβεβαιώσει τα επίπεδα των 900 μονάδων προσπαθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκει σημαντικά στηρίγματα από την άνοδο επιλεγμένων τίτλων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,42% στις 903,77 μονάδες, με τον τζίρο να είναι σαφώς βελτιωμένος, στα 8 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά δείχνει να ανεβάζει τους συναλλακτικούς της ρυθμούς, δίνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι μπορεί να επιτύχει μια αποφασιστική διάσταση της αντίστασης των 900 μονάδων. Εάν μάλιστα το επιτύχει και στη λήξη της συνεδρίασης, με τον τζίρο να βαίνει αυξημένος, τότε θα έχει γίνει το μεγάλο βήμα για τα υψηλότερα επίπεδα, προς τα υψηλά του καλοκαιριού.

Βέβαια, ο βαθμός μεταβλητότητας είναι μεγάλος, με την αγορά να μην έχει αποστρέψει το βλέμμα της από το κλίμα που επικρατεί διεθνώς, όπου η επιφυλακτικότητα είναι η βασική πρωταγωνίστρια. Τόσο εν πολλοίς αναμενόμενα πρακτικά της Fed, όσο και οι χειρισμοί της Κίνας στη νέα έξαρση των κρουσμάτων Covid, θα κρίνουν το κλίμα βραχυπρόθεσμα, με το ΧΑ να επηρεάζεται σαφώς στο μεγάλο του στόχο για τη διάσπαση των 900 μονάδων.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Πειραιώς και Εθνική σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι ΕΛΧΑ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Coca Cola, Eurobank, Μυτιληναίος και Λάμδα. Στον αντίποδα, οι πιέσεις εντοπίζονται στον Σαράντη και τη ΔΕΗ, ενώ αρνητικά είναι τα πρόσημα σε ΑΔΜΗΕ, Τιτάν, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών