Σε νέο εταιρικό μετασχηματισμό της Mytilineos, προχωρά η διοίκηση της εισηγμένης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Ο προηγούμενος έγινε πριν από πέντε χρόνια και παρείχε στην εταιρεία τη δυνατότητα αξιοποίησης των συνεργειών μεταξύ των τομέων επιχειρηματικής δραστηριότητας τόσο ως προς την ανάπτυξη της όσο και ως προς την εξοικονόμηση δαπανών που είχε σαν αποτέλεσμα τη θωράκιση της εισηγμένης απέναντι στις απανωτές κρίσεις.

Διαβάστε επίσης – Mytilineos: Αύξηση 171% στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου

Ο κ. Μυτιληναίος στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης όπου παρουσίασε στα Άσπρα Σπίτια την πλατφόρμα Smart Cities έδωσε στους δημοσιογράφους το περίγραμμα των αλλαγών, αποφεύγοντας να απαντήσει στο αν σε αυτές θα περιλαμβάνεται και η απόσχιση κλάδων.

Η νέα δομή της εταιρείας θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, εντός του Δεκεμβρίου, και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, «απαιτείται μία νέα ορμή ώστε να προλάβουμε τις επόμενες εξελίξεις». Ο ίδιος λίγο νωρίτερα στην ομιλία του στην εκδήλωση για το «Smart Cities» περιέγραψε το νέο γεωπολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, όπως αρχίζει να διαμορφώνεται από τους πολέμους, την κλιματική κρίση αλλά και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. «Χρειάζεται εμείς οι μεγάλες εταιρείες να χαράζουμε νέους δρόμους με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία όλων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης – Mytilineos: Ανέλαβε έργα αποθήκευσης ενέργειας στο Ην. Βασίλειο

Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο η νέα εταιρική δομή θα δώσει στην εισηγμένη ευελιξία, περαιτέρω απλοποίηση των λειτουργιών της αλλά και ορατότητα σε επενδυτές και τους κοινωνικούς εταίρους. Έμφαση δε, έδωσε και στην ανάγκη εισόδου της νέας γενιάς σε διευθυντικές θέσεις στους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας. Ουσιαστικά μίλησε για μία επανεκκίνηση της Mytilineos

Η ενεργειακή κρίση

Ο κ. Μυτιληναίος ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και για τις εκτιμήσεις του ως προς την ενεργειακή κρίση.

Ο ίδιος θύμισε την πρόβλεψη που είχε κάνει λίγες εβδομάδες πριν στον «Κύκλο Ιδεών», όπου είχε εκτιμήσει πως η τιμή του φυσικού αερίου θα υποχωρήσει ακόμη και στα 100 ευρώ/MWh στο τέλος του χρόνου, λόγω της επάρκειας και μεγάλης προσφοράς του καυσίμου.

«Εκτιμώ, όμως, πως την Άνοιξη μετά το χειμώνα και την αυξημένη ζήτηση αερίου οι τιμές θα ανέβουν ξανά», συμπλήρωσε δείχνοντας ουσιαστικά την αβεβαιότητα που κυριαρχεί ως προς την εξασφάλιση νέων ποσοτήτων αερίου για το 2023.

Ως προς το ύψος του πλαφόν που πρότεινε η Ευρ. Επιτροπή (275 ευρώ/MWh), δεν έκρυψε την απογοήτευση του λέγοντας πως δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με τέτοια τιμή.

Τέλος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος έκανε γνωστό πως στον επόμενο μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές της νέας μονάδας φυσικού αερίου CCGT στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, ενώ ανήγγειλε και τη νέα επένδυση για την κατασκευή τέτοιου εργοστασίου στα Σκόπια που θα παρέχει και ηλεκτρική ενέργεια αλλά και θέρμανση στους κατοίκους της γειτονικής χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.