«Η στρατηγική της Ελλάδας είναι να επεκτείνει την άφιξη τουριστών σε όλη τη χώρα και να τους ενθαρρύνει να εξερευνήσουν την Ελλάδα όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα, διότι η Ελλάδα έχει και χειμώνα», δήλωσε σε συνέντευξή της στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η πρόεδρος του ΕΟΤ, ‘Αντζελα Γκερέκου. 

Διαβάστε επίσης – Κικίλιας: Ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019 οι γάλλοι τουρίστες

«Στις νέες μας εκστρατείες κάνουμε σαφές ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και παραλίες των νησιών», είπε χαρακτηριστικά η κα Γκερέκου η οποία πρόσθεσε: « Έχουμε επίσης όμορφες παραλίες στη Βόρεια και στην Δυτική Ελλάδα, τις οποίες δεν γνωρίζει κανείς. Στον ΕΟΤ, λοιπόν. κύριος στόχος μας είναι να προβάλουμε περιοχές που δεν είναι πολύ γνωστές» προσθέτει η κυρία Γκερέκου.

«Η Ελλάδα είναι τουριστικός προορισμός για κάθε εποχή», λέει στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων. Τονίζει δε, ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο σε σύγκριση με το 2019, δηλαδή την τελευταία χρονιά πριν ξεσπάσει η πανδημία κορωνοϊού».

Διαβάστε επίσης – Κοινωνικός Τουρισμός: Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων από ξενοδόχους για τη χειμερινή περίοδο

Νέο ρεκόρ περιόδου έως Δεκέμβριο

«Η Ελλάδα σημειώνει νέο ρεκόρ για τον τουρισμό της περιόδου Οκτωβρίου Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Τα έσοδα για το 2022 έχουν ήδη ξεπεράσει τα 18,2 δις ευρώ του 2019 και υπάρχουν πάντα πολλοί Ιταλοί τουρίστες » δηλώνει η ‘Αντζελα Γκερέκου. Εξηγεί, δε, ότι η χώρα μας, μέσω του ΕΟΤ, δίνει μεγάλη έμφαση στο συνδυασμό της ελληνικής φιλοξενίας, του φαγητού και του πολιτισμού στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης και υπενθυμίζει ότι τον περασμένο Απρίλιο, με πρωτοβουλία της, διοργανώθηκε το πρώτο συμπόσιο «Ελλάδα, η χώρα του Ευ Ζην: η βιώσιμη οικονομία της φιλοξενίας σε σχέση με την ελληνική διατροφή και τον πολιτισμό».

«Με αναφορά στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, το Ευ Ζην είναι η καλή διατροφή – δηλαδή η ελληνική μεσογειακή διατροφή – η σωματική άσκηση σε επαφή με τη φύση, η αναζωογόνηση στη θάλασσα και στα ιαματικά λουτρά, η καλλιέργεια και η ενίσχυση του πνεύματος, οι θετικές σκέψεις, ο αλληλοσεβασμός, ο σεβασμός στο περιβάλλον για τις επόμενες γενιές», εξηγεί η επικεφαλής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Τουριστικός προορισμός η Ελευσίνα

Η κΑ Γκερέκου, τέλος, αναφέρεται με έμφαση στο ότι η Ελευσίνα θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2023. «Η Ελευσίνα μεταμορφώνεται σε νέο τουριστικό προορισμό. Μεγάλος αριθμός επισκεπτών και καλλιτεχνών από όλη την Ευρώπη αναμένεται να γεμίσει την ιστορική πόλη της δυτικής Αττικής. Η Ελευσίνα, μια από τις πέντε ιερές πόλεις της αρχαιότητας, έχει σπάνιο αρχαιολογικό πλούτο. Η Δήμητρα και η Περσεφόνη, η είσοδος στον κάτω κόσμο στον Πλούτωνα, οι Καρυάτιδες των Προπυλαίων και τα συμπαγή τείχη αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην χώρα μας», καταλήγει η πρόεδρος του ΕΟΤ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός