Χειμερινές διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ μπορούν να πραγματοποιήσουν οι κάτοχοι επιταγών κοινωνικού τουρισμού.  Υπενθυμίζεται ότι φέτος η ΔΥΠΑ υλοποιεί το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού εργαζομένων και ανέργων και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων e-ΕΦΚΑ (τ. ΟΑΕΕ).

Πρόκειται για προγράμματα ενισχυμένα τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζονται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα, αλλά και αυξημένες τιμές επιδότησης.

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στους Δήμους Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Συμμετοχή παρόχων

Οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέσω gov.gr στις διευθύνσεις:

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού εργαζομένων και ανέργων https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-ergasias-kai-koinonikon-upotheseon/demosia-uperesia-apaskholeses-d-up/parohoi-tourismou

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou-gia-suntaxioukhous-eephka-proen-oaee

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι είναι οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί των Ελλήνων
Τουρισμός |

Πού θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες – Οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί

«Καρφίτσα δεν πέφτει» στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του καρναβαλιού – Ξεκίνησε από νωρίς σήμερα η μαζική έξοδος των εκδρομέων με την πληρότητα στα καταλύματα να ξεπερνά το 90%