Να ελαττώσει τη συνεργασία της με εταιρείες συμβούλων σκοπεύει η γαλλική κυβέρνηση, με τον υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ να παραδέχεται ότι τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση Μακρόν έκανε «υπερβολική χρήση» των υπηρεσιών ιδιωτικών εταιρειών.

Διαβάστε επίσης: Μακρόν: Στο στόχαστρο έρευνας για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας

«Το παρακάναμε»

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι οικονομικοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ερευνούν την προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας για την εταιρεία συμβούλων McKinsey και τους δεσμούς της με τον πρόεδρο. «Το παρακάναμε. Για χρόνια, αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες κυβερνήσεις βασίζονταν υπερβολικά σε εταιρείες συμβούλων. Το πράγμα ξέφυγε. Αυτό διορθώθηκε με την εντολή του πρωθυπουργού να μειωθεί σε όλα τα υπουργεία κατά 15% η χρήση εταιρειών συμβούλων», δήλωσε ο Λε Μερ στον τηλεοπτικό σταθμό France 3.

Μεταξύ του πρώτου εξαμήνου του 2021 και του πρώτου εξαμήνου του 2022, το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε, για παράδειγμα, να μειώσει κατά 34% τη χρήση εταιρειών συμβούλων, πρόσθεσε.

Οι εκλογές του 2017 και 2022

Ο Λε Μερ δεν σχολίασε την είδηση ότι η οικονομική εισαγγελία της Γαλλίας διεύρυνε το πεδίο εφαρμογής μιας υφιστάμενης έρευνας για την εικαζόμενη φορολογική απάτη του ομίλου συμβούλων McKinsey, ώστε να συμπεριλάβει τον ρόλο των ομάδων συμβούλων στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2017 και του 2022.

Ο Μακρόν δήλωσε την Παρασκευή ότι τα οικονομικά της προεκλογικής του εκστρατείας το 2017 ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν από δικαστές.

Πάντως, σημειώνεται ότι έκθεση της γαλλικής Γερουσίας τον Μάρτιο του 2022 είχε επισημάνει πως η κυβέρνηση ήταν «εξαρτημένη» από εταιρείες συμβούλων όπως η McKinsey.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή