Σε πιθανή μείωση των πωλήσεων iPhone θα μπορούσε να οδηγήσει η πολιτική zero covid που εφαρμόζει η κινεζική κυβέρνηση.

Οι προοπτικές κερδών της Apple «βλέπουν» αυξανόμενο κίνδυνο καθοδικής πορείας εν μέσω τοπικών και διεθνών διαμαρτυριών για τον COVID στην Κίνα.

Διαβάστε επίσης: Μασκ: Τα διαδικτυακά βέλη εναντίον της Apple

Μειωμένο εργατικό δυναμικό

«Η Apple παλεύει να ξεπεράσει έναν συνδυασμό διακοπών λειτουργίας και διαμαρτυριών εργαζομένων σε μια βασική μονάδα παραγωγής στο Zhengzhou της Κίνας που οδήγησε στην αρνητική προαναγγελία της Apple στις 6 Νοεμβρίου», έγραψε σε σημείωμα την Τρίτη ο αναλυτής του EvercoreISI, Amit Daryanani. «Από τότε η κατάσταση στο Zhengzhou φαίνεται να έχει βελτιωθεί κάπως, αλλά δεν έχει επιστρέψει στο φυσιολογικό. Πιστεύουμε ότι το εργοστάσιο υπόλειτουργεί με 60-70% χρήση για σχεδόν ένα μήνα. Για αυτό τον λόγο αναπροσαρμόζουμε τις τριμηνιαίες εκτιμήσεις μας χαμηλότερα καθώς η ζήτηση iPhone θα μπορούσε να επηρεαστεί από 5-8 εκατ. συσκευές και να επηρεάσει αρνητικά τα έσοδα κατά  5-8 δισ. δολάρια το τρέχον τρίμηνο»,ανέφερε χαρακτηριστικά

Διαβάστε επίσης: Ο Μασκ δεν θα αφήσει το Twitter να αποτύχει

 Πιθανότατα η κατάσταση να επιδεινωθεί

«Όσο οι διαμαρτυρίες ενάντια στα lockdown αυξάνονται, είναι πιθανό η κατάσταση να επιδεινωθεί και να βλάψει πραγματικά την τελική ζήτηση στην Κίνα», πρόσθεσε ο Daryanani. «Μέχρι στιγμής, πιστεύουμε ότι οι επιπτώσεις στη ζήτηση είναι ελάχιστες και η μεγαλύτερη πρόκληση τη δεδομένη στιγμή είναι η παραγωγή iPhone»,δήλωσε.

Τα κρούσματα COVID-19 στην Κίνα αυξάνονται , τη στιγμή που η χώρα απομακρυνόταν από την πολιτική της για zero covid. Βίαιες διαμαρτυρίες ξέσπασαν στο εμβληματικό εργοστάσιο της κατασκευάστριας εταιρείας iPhone, Foxconn, την περασμένη εβδομάδα και έχουν ενταθεί σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Wedbush, Νταν Άιβς.  «Ήταν μια γροθιά στη χειρότερη δυνατή στιγμή για την Apple. Οι ελλείψεις σε πολλά καταστήματα της Apple ξεπερνούν το 30%  όσον αφορά το iPhone 14», δήλωσε ο Άιβς στο Yahoo Finance Live.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως