Οι τιμές των πολυτελών ακινήτων στο Ντουμπάι προβλέπεται να καταγράψουν άνοδο κατά 13,5% το επόμενο έτος, καθώς το αυξανόμενο ενδιαφέρον από ξένους αγοραστές συνεχίζει να υπερτροφοδοτεί την αγορά.

Όπως υπογραμμίζει το Bloomberg, ο ηλιόλουστος επιχειρηματικός κόμβος βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης του Knight Frank για την κορυφαία αύξηση των τιμών κατοικιών για το 2023.

Μάλιστα η προβλεπόμενη ετήσια ποσοστιαία μεταβολή εκτιμάται ότι θα είναι υπερδιπλάσια από εκείνη του κέρδους 5% που προβλέπεται για το Μαϊάμι, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Διαβάστε επίσης – Γιατί οι ultra rich ψάχνουν πολυτελή σπίτια στην Αθήνα

Στη τελευταία θέση

Το Λονδίνο και η Σεούλ κατέλαβαν από κοινού την τελευταία θέση της κατάταξης των 25 πόλεων με τις τιμές και στα δύο αστικά κέντρα να αναμένεται να μειωθούν κατά 3%, σύμφωνα με την έρευνα. Η Νέα Υόρκη ήταν στη μέση με προβλεπόμενη αύξηση των τιμών της τάξης του 2%.

Η σχετική οικονομική προσιτότητα της πόλης των ΗΑΕ και η υποδοχή του ρωσικού πλούτου υποστηρίζουν την άνοδο της. Το Λονδίνο, από την άλλη πλευρά, αναμένεται να παρουσιάσει επιβράδυνση, αν και οι τιμές του κεντρικού Λονδίνου αναμένεται να αυξηθούν κατά 3,5% το επόμενο έτος.

Αλλαγή πλεύσης

Συνολικά, οι κορυφαίες τιμές των ακινήτων θα αυξηθούν κατά μέσο όρο 2% σε 25 από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, από 5,2% το 2022, σύμφωνα με τον Knight Frank.

«Σε μια εποχή που οι ιδιοκτήτες κατοικιών αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν το απρόβλεπτο του αυξανόμενου πληθωρισμού, το αυξανόμενο κόστος του χρέους και τους υψηλότερους φόρους, το τοπίο στις περισσότερες παγκόσμιες πόλεις αλλάζει τώρα», δήλωσε η Kate Everett Allen, επικεφαλής της παγκόσμιας οικιστικής έρευνας στο Knight Frank.

Παρά την πιο υποτονική αναμενόμενη ανάπτυξη, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη εξακολουθούν να είναι οι πιο δημοφιλείς πόλεις για αγορά κατοικίας, σύμφωνα με την έρευνα του Knight Frank για άτομα με υψηλή περιουσία. Περίπου εννέα στους δέκα Κινέζους αγοραστές είπαν ότι είναι πιθανό να αγοράσουν ένα ακίνητο το επόμενο έτος, σε σύγκριση με περίπου τους μισούς Βρετανούς και Αμερικανούς επενδυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
ΕΚΤ: Σταθερές οι κεφαλαιακές απαιτήσεις το 2023 παρά τις συνθήκες κρίσης
Διεθνή |

«Πέρασαν τα τεστ» της ΕΚΤ οι ευρωπαϊκές τράπεζες - Το μήνυμα του Ενριά

«Οι τράπεζες πρέπει να αντιμετωπίσουν τις επίμονες αδυναμίες, ιδίως στο πλαίσιο ελέγχου κινδύνων και διακυβέρνησης που διαθέτουν», δήλωσε ο επικεφαλής του Εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, του SSM Αndrea Enria