Tη δυνατότητα σε 120 νέες και νέους συνολικά να αποκτήσουν επαγγελματικό πτυχίο πολιτικής αεροπορίας και να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους, ως μελλοντικοί κυβερνήτες αεροσκαφών του στόλου της AEGEAN και της Olympic Air προσφέρει η εταιρεία μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών Πιλότων που έχει εγκαινιάσει από το 2018.

Ως αποτέλεσμα του προγράμματος αυτού, οι 49 πρώτοι από τους συνολικά 100 υποψήφιους βρίσκονται ήδη στα πιλοτήρια της AEGEAN και οι επόμενοι 40 αναμένεται να ενταχθούν στο δυναμικό της στις αρχές του έτους.

Διαβάστε επίσης – Aegean: «Αντίο» στο τελευταίο Q400

Σε ποιους απευθύνεται

Ο νέος κύκλος του Προγράμματος Υποτροφιών Πιλότων της AEGEAN για τους πρώτους 40 υποψήφιους/ες που μόλις ξεκινά, απευθύνεται σε Έλληνες και Κύπριους υπηκόους και προβλέπει θεωρητική και πτητική εκπαίδευση σε αεροσκάφη και εξομοιωτές πτήσεων αποκλειστικά στις σχολές Global Aviation, με έδρα την Αθήνα, και Egnatia Aviation, με έδρα την Καβάλα. Οι σπουδές είναι πλήρους φοίτησης με διάρκεια από 17 έως 19 μήνες και ημερομηνία έναρξης φοίτησης την 1η Απριλίου 2023.

Διαβάστε επίσης – Aegean: Διπλασιάστηκε ο κύκλος εργασιών το 9μηνο του 2022

Με την πρωτοβουλία αυτή, η αξία της οποίας ξεπερνά συνολικά τα 7 εκατ. ευρώ, η AEGEAN επιδιώκει να βοηθήσει τους νέους και τις νέες που ονειρεύονται να γίνουν πιλότοι, να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των διδάκτρων που απαιτείται. Να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος σπουδών για κάθε μελλοντικό πιλότο, συμπεριλαμβανόμενης της εκπαίδευσης στον τύπο αεροσκάφους, ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις

Η υποβολή των αιτήσεων μαζί με την ανάρτηση του βιογραφικού σημειώματος γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της AEGEAN στην ειδική φόρμα που έχει αναρτηθεί, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 12η Φεβρουαρίου 2023.

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας επιλογής οι υποψήφιοι θα κληθούν σε εξέταση δεξιοτήτων (“Compass” Pilot Aptitude Test), προφορική συνέντευξη και ιατρική αξιολόγηση από κέντρο αεροπορικής ιατρικής της πολεμικής αεροπορίας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης που πραγματοποιείται από επιτροπή η οποία συγκροτείται από την AEGEAN με τις συνεργαζόμενες Σχολές, θα προκύψει η τελική επιλογή των δικαιούχων υποτρόφων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις