Τη δυνατότητα λήψης χρηματοδότησης με ευνοϊκούς όρους προσφέρει η Εθνική Τράπεζα έως και το τέλος του 2022 σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Ταμείο Εγγυήσεων Pan-European Guarantee Fund (EGF).

Ειδικότερα, οι χρηματοδοτήσεις παρέχονται με εγγύηση 70% από το EGF, ενώ το ύψος της χορήγησης μπορεί να φτάσει έως τα 5 εκατ. ευρώ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζομένους και διαθέτουν ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι 50 εκατ. ευρώ ή συνολικό ετήσιο ισολογισμό που δεν ξεπερνά τα 43 εκατ. ευρώ.

Προσφέρονται δύο τύπου χρηματοδοτήσεις:

Πρώτον, δάνεια τακτής λήξης για:

– τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων
– την κάλυψη μεσοπρόθεσμων αναγκών σε ρευστότητα
– την αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων

Δεύτερον, ανακυκλούμενα όρια, για την κάλυψη αναγκών ρευστότητας

Όλα τα δάνεια χορηγούνται με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο ίσο με το euribor 3 ή 6 μηνών πλέον περιθωρίου(1) και εισφοράς Ν.128/75.

Ειδικά για τα δάνεια τακτής λήξης, η Εθνική Τράπεζα παρέχει την επιλογή σταθερού επιτοκίου για ένα μέρος ή για το σύνολο της διάρκειας του δανείου.

Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την εγγύηση του EGF προσφέρει, επιπλέον, ευελιξία στην αποπληρωμή μέσω ισόποσων μηνιαίων, τριμηνιαίων ή εξαμηνιαίων δόσεων και δυνατότητα περιόδου χάριτος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τη λύση που ταιριάζει στα επιχειρηματικά τους σχέδια με τη βοήθεια του Επαγγελματικού τους Συμβούλου στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας.

Αφού καταλήξουν στο δανειοδοτικό σχήμα, υποβάλλουν την αίτηση, το επενδυτικό τους σχέδιο και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της πιστοληπτικής τους αξιολόγησης.

Το εν λόγω πρόγραμμα επωφελείται στήριξης από τον Μηχανισμό Εγγυήσεων του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων (EGF), που υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την οικονομική στήριξη των Κρατών Μελών που συνεισφέρουν στο EGF.

Περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις στις απορίες σας σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων του EGF για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μπορείτε να δείτε εδώ.

———————–
(1) Περιλαμβάνεται ποσοστό της προμήθειας εγγύησης επί του εγγυημένου μέρους της χρηματοδότησης (0,20% ή 0,70% ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο θα εγκριθεί το αίτημα).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις