Κατά 25% μειώθηκε η επιβατική κίνηση στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rosstat) καθώς ο αεροπορικός κλάδος συνεχίζει να πλήττεται σκληρά από τις συνέπειες των κυρώσεων της Δύσης.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες μετέφεραν 8,25 εκατομμύρια επιβάτες τον Οκτώβριο και συνολικά 81 εκατομμύρια επιβάτες τους πρώτους 10 μήνες του 2022, αριθμός κατά 14,3% μικρότερος της ίδιας περιόδου του 2021, όταν η επιβατική κίνηση ήταν ακόμη χαμηλή λόγω των περιορισμών για την πανδημία COVID-19.

Διαβάστε επίσης – Κυρώσεις: Ο αργός θάνατος των ρωσικών αερομεταφορών

Μεγάλη πλήγμα εξαιτίας των κυρώσεων

Ο κλάδος της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας έχει πληγεί σκληρά από τις κυρώσεις της Δύσης, ενώ στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες – όπως η Aeroflot – απαγορεύεται να πετάξουν στον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης: Σε τεχνική ύφεση έπεσε η ρωσική οικονομία

Οι εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών Airbus και Boeing έχουν επίσης σταματήσει τις πωλήσεις αεροσκαφών, ανταλλακτικών και εξοπλισμού στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, αναγκάζοντας ορισμένες εταιρείες να προβαίνουν σε “κανιβαλισμό” των υπαρχόντων αεροσκαφών για να πάρουν ανταλλακτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή