Νέα επίθεση κατά της Apple εξαπέλυσε την Τετάρτη ο CEO του Spotify Ντάνιελ Εκ, με μια σειρά από tweets στα οποία υποστηρίζει ότι η κατασκευάστρια των iPhone «παρέχει στον εαυτό της κάθε πλεονέκτημα ενώ ταυτόχρονα καταπνίγει την καινοτομία και βλάπτει τους καταναλωτές».

Διαβάστε επίσης – Μασκ: Τα διαδικτυακά βέλη εναντίον της Apple

Διαβάστε επίσης – H ιστορία του Spotify γίνεται σειρά στο Netflix

Ο Ντάνιελ Eκ «τάγγαρε» και μια σειρά επιχειρηματικών ηγετών στη σειρά των 21 tweet του, όπως ο Μασκ, ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ και ο ιδρυτής της Proton, Αντι Γεν.

Τη Δευτέρα, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Ιλον Μασκ, επέκρινε την αμοιβή που χρεώνει η Apple στους προγραμματιστές λογισμικού – συμπεριλαμβανομένης του νέου αποκτήματος του, Twitter – για αγορές εντός εφαρμογής και δημοσίευσε ένα μιμίδιο που υποδηλώνει ότι ήταν διατεθειμένος να «πάει σε πόλεμο» αντί να το πληρώσει.

Αντιμονοπωλιακές καταγγελίες

Το Spotify έχει υποβάλει στο παρελθόν αντιμονοπωλιακές καταγγελίες κατά της Apple σε διάφορες χώρες, υποστηρίζοντας ότι η χρέωση 30% ανάγκασε την σουηδική πλατφόρμα αναπαραγωγής μουσικής να «διογκώσει τεχνητά» τις τιμές της.

Η Apple αν και δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό αυτής της εξέλιξης, στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι η αμοιβή ύψους 30% που λαμβάνει στις αγορές που πραγματοποιούνται μέσω του App Store της χρησιμοποιείται για την προστασία των καταναλωτών σε τομείς όπως η απάτη και το απόρρητο.

Ο Τιμ Σουίνι, Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games, της εταιρείας παραγωγής του «Fortnite», έγραψε στο Twitter την Τετάρτη ότι η καταπολέμηση του «μονοπωλίου» της Apple ήταν «ένα αμερικανικό ζήτημα που ξεπερνά την πολιτική των κομμάτων».

«Λοιπόν πόσο ακόμη θα κοιτάμε μακριά από αυτήν την απειλή για το μέλλον του Διαδικτύου; Πόσοι ακόμη καταναλωτές θα στερηθούν την επιλογή; Έχει γίνει πολλή συζήτηση. Η συζήτηση είναι χρήσιμη, αλλά χρειαζόμαστε δράση», έγραψε ο Εκ.

Ο Μασκ αναμενόταν να συνομιλήσει με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Τιερί Μπρετόν μέσω βιντεοκλήσης το απόγευμα της Τετάρτης, αν και η ατζέντα ήταν άγνωστη. Οι δύο άντρες είχαν συναντηθεί στο Τέξας τον περασμένο Μάιο, εν όψει της αγοράς του Twitter από τον Mασκ έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπου υπέγραψαν ευρεία συμφωνία για την πολιτική τεχνολογικών κανονισμών της ΕΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή