Αστακό από το Μέιν, αμερικανικό χαβιάρι και το περίφημο τυρί Rogue River Blue του Όρεγκον θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το μενού που ετοίμασε ο σεφ του Λευκού Οίκου για τα ζεύγη Μακρόν και Μπάιντεν, στο επίσημο δείπνο τους που θα πραγματοποιηθεί σε μια τεράστια θερμαινόμενη σκηνή στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου.

Η βραδιά θα πλαισιώνεται από μουσική διά χειρός ενός από τους πολυβραβευμένους μουσικούς της χώρας, Τζον Μπατίστ ο οποίος θα παίξει μαζί με τους πατέρα του Μάικλ Μπατίστ, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της πρώτης κυρίας Τζιλ Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης: Εμανουέλ Μακρόν: Σε καμπή οι σχέσεις ΗΠΑ και Ευρώπης

Η λίστα των 300-400 προσκεκλημένων –μια από τις μεγαλύτερες για κρατικό δείπνο- περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην πρόσφατη ιστορία, σύμφωνα με την Κολίν Σόγκαν, διευθύντρια του Κέντρου Ιστορίας του Λευκού Οίκου.

«Ελπίζουμε ότι οι Γάλλοι πολίτες ανά τον κόσμο θα αισθανθούν τη ζεστασιά της υποδοχής μας. Μακάρι η φιλία μας να γίνει ισχυρότερη, οι δεσμοί μας βαθύτερες και το μέλλον μας πιο φωτεινό καθώς εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας», δήλωσε η Τζιλ Μπάιντεν, προσθέτοντας: «η ελπίδα μας είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια βραδιά που θα εξισορροπεί την ομορφιά της φιλίας μας με τη σοβαρότητα του σκοπού».

Η Γαλλία είναι μια από τις πιο συχνά τιμώμενες χώρες στα κρατικά δείπνα, σύμφωνα με τη Σόγκαν. Ο Μακρόν ήταν επίσης καλεσμένος στο πρώτο κρατικό δείπνο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον Απρίλιο του 2018, όπου ο Τραμπ έκανε πρόποση για τους «σχεδόν δυόμισι αιώνες φιλίας» μεταξύ των ΗΠΑ και του παλαιότερου συμμάχου τους.

Στα… παραλειπόμενα του δείπνου, το μενού προκάλεσε την αντίδραση της οργάνωσης υπεράσπισης της διατήρησης των ειδών, Oceana, γιατί, όπως υποστηρίζει, Monterey Bay Aquarium’s Seafood Watch και το Marine Stewardship Council προτρέπουν τους καταναλωτές να αποφεύγουν τον αστακό του Μέιν λόγω της απειλής που συνιστούν οι πρακτικές αλιείας για τις απειλούμενες φάλαινες του Βορείου Ατλαντικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα