Τη διανομή προσωρινού μερίσματος €0,110 ανά μετοχή (καθαρό), έναντι του καταβλητέου μερίσματος της χρήσης 2022, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Prodea ΑΕΕΑΠ, καθορίζοντας παράλληλα και τις σχετικές λεπτομέρειες.

Από την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2022 (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα).

Διαβάστε επίσης – Πέντε θυγατρικές της απορροφά η Prodea

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» κατά την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 (record date).

Πώς θα καταβληθεί

Το προσωρινό μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από τη Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 μέσω της Τράπεζας Πειραιώς ως εξής:

– Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις.

– Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων.

Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε πέντε (5) έτη παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις