Το να διευθύνεις μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο – και να κερδίζεις εκατομμύρια ετησίως από αυτή την εργασία – ακούγεται αδιανόητο για τους περισσότερους ανθρώπους. Όταν όμως ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ζήτησε από τον Άντι Τζάσι να αναλάβει τη θέση του CEO πέρυσι, αυτός παραδόξως δεν του απάντησε αμέσως «ναι»!

Μόλις χθες Τετάρτη, ο Tζάσι εξήγησε γιατί χρειαζόταν χρόνο για να σκεφτεί πριν αποδεχτεί αυτή την εκπληκτική πρόταση εργασίας, παρά το γεγονός ότι είχε δεκαετίες εμπειρίας στην εταιρεία, αλλά και άφθονο χρόνο για να μελετήσει τη φύση του νέου του ρόλου. Πριν γίνει Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, ο Τζάσι διηύθυνε το τμήμα της Amazon Web Services της εταιρείας και δεν είχε σχέδια να αλλάξει την καριέρα του.

Διαβάστε επίσης – Amazon: Ο Μπέζος παραδίδει το τιμόνι της εταιρείας

«Είμαι στην Amazon επί 25 χρόνια», δήλωσε ο Τζάσι, 54 ετών, στο 2022 DealBook Summit των New York Times. «Δεν έψαχνα πραγματικά να κάνω κάτι διαφορετικό. Και επίσης πραγματικά δεν πίστευα ότι ο Τζεφ επρόκειτο να κάνει κάτι διαφορετικό τον καιρό που δούλευα εκεί».

Διαβάστε επίσης – ΗΠΑ: Θύελλα αντιδράσεων από τις συμβουλές του Μπέζος για συνετές αγορές ενόψει εορτών

Γύρισε στο σπίτι του

Έτσι, αντί να πάρει αμέσως την κορυφαία αυτή θέση, ο Τζάσι ρώτησε τον Μπέζος εάν θα μπορούσε να πάει πρώτα στο σπίτι του και να μιλήσει σχετικά με την πρόταση αυτή με τη γυναίκα του. Εκείνο το βράδυ, ο Τζάσι και η σύζυγός του αποφάσισαν τελικά από κοινού ότι έπρεπε να δεχτεί την προσφορά.

Η Amazon ανακοίνωσε την προγραμματισμένη αλλαγή τον Φεβρουάριο του 2021, μόλις η εταιρεία είχε δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου με τζίρο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Τζάσι ξεκίνησε επίσημα ως Διευθύνων Σύμβουλος πέντε μήνες αργότερα, τον Ιούλιο.

Όταν ο Μπέζος, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ο πρόεδρος της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Amazon, πολλοί άνθρωποι τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρείας έμειναν έκπληκτοι από αυτή την απόφασή του, ανάμεσά τους και ο Τζάσι.

Από το 1997 στην εταιρεία

O Τζάσι κρίθηκε ικανός να αναλάβει τα νέα υψηλά καθήκοντά του, χρόνια μετά την αρχική ένταξή του στην Amazon ως διευθυντής μάρκετινγκ, το 1997. Αυτός και ο Μπέζος συνεργάστηκαν στενά για να ξεκινήσουν το Amazon Web Services το 2006, του οποίου ο Τζάσι συνέχισε να ηγείται για τα επόμενα 15 χρόνια.

Από τότε που ο Τζάσι ανέλαβε το τιμόνι της Amazon, η μετοχή της εταιρείας γνώρισε και το υψηλό ρεκόρ και την απότομη πτώση. Η εταιρεία άρχισε επίσης να κλείνει κάποιες αποθήκες και να απολύει δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

Οι απολύσεις της Amazon αναμένεται να φτάσουν περίπου τις 10.000 με τον CEO της να δηλώνει ότι τα μέτρα μείωσης του κόστους ήταν απαραίτητα, καθώς η εταιρεία συνειδητοποίησε ότι η οικονομία ήταν «πιο αβέβαιη» από ό,τι αρχικά πίστευαν.

«Βλέπαμε πράγματα που ήταν διαφορετικά από αυτά που έχουμε δει στο παρελθόν και νιώσαμε ότι έπρεπε να εξορθολογίσουμε το κόστος μας», είπε ο Τζάσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία