Έκκληση στην Fed να μειώσει άμεσα τα επιτόκια αλλιώς κινδυνεύει να ενισχύσει την πιθανότητα μιας σοβαρής ύφεσης, απήυθυνε ο Ίλον Μασκ μέσω μίας ανταλλαγής απόψεων στο Twitter.

Διαβάστε επίσης: Ιλον Μασκ: Το μεγάλο στοίχημα με την παρουσία της Apple στο Twitter

Στην συνέχεια της συζήτησης οιδρυτής της NorthmanTrader, Sven Henrich, ανέφερε ότι η Fed «έμεινε άπραγη για πάρα πολύ καιρό, παρερμηνεύοντας εντελώς τον πληθωρισμό και τώρα έχει σφίξει επιθετικά στο υψηλότερο κατασκεύασμα χρέους που έχει γίνει ποτέ, χωρίς να υπολογίζει τις επιπτώσεις αυτών των αυξήσεων των επιτοκίων με κίνδυνο να αργήσει και πάλι να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που προκαλεί», με τον Μασκ να συμφωνεί μαζί του.

Διαβάστε επίσης: Μασκ: Προτιμά Coca Cola χωρίς καφεΐνη

Έχει προειδοποιήσει ξανά

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ προειδοποιεί για επικείμενη οικονομική καταστροφή.

Σε μια παρόμοια ανταλλαγή απόψεων στις 24 Οκτωβρίου, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου εκτίμησε ότι μια παγκόσμια ύφεση θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2024. Η πρόβλεψη αυτή έγινε εν μέσω μιας σειράς οικονομικών προειδοποιήσεων από πολλά στελέχη επιχειρήσεων, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον και ο CEO της Goldman Sachs Ντέιβιντ Σόλομον.

H Fed θα αυξήσει μεν τα επιτόκια ξανά αλλά λιγότερο από τις προηγούμενες φορές

Η Fed φαίνεται να εισέρχεται στα τελευταία στάδια μιας εκστρατείας αύξησης των επιτοκίων με στόχο την αντιμετώπιση του πληθωρισμού που εξακολουθεί να τρέχει κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών. Η κεντρική τράπεζα έχει αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς της 6 φορές φέτος και αναμένεται να το πράξει τουλάχιστον δύο φορές ακομη πριν σταματήσει.

Τις τελευταίες ημέρες, αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι αναμένουν μικρότερες αυξήσεις έπειτα από τις τέσσερις διαδοχικές κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες, η πιο πρόσφατη από τις οποίες έγινε στις αρχές Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή