Ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν επιφυλακτικά την ανακοίνωση των βασικών μηνιαίων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,5%, με τον κλάδο πετρελαίου να χάνει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,61% στις 7.512 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,26% στις 14.452 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,50% στις 6.720 μονάδες.

Στο επίκεντρο ΕΕ – ΕΚΤ

Στο επίκεντρο σήμερα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία συμφώνησε προσωρινά σε ένα ανώτατο όριο τιμών 60 δολαρίων βαρέλι για το ρωσικό πετρέλαιο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters. Το ανώτατο όριο τιμών, μια ιδέα που προτάθηκε από την Ομάδα των Επτά (G7), εξακολουθεί να απαιτεί την έγκριση και των 27 κυβερνήσεων της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε σήμερα ότι οι δημοσιονομικές πολιτικές ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπερβάλλουσα ζήτηση, με αποτέλεσμα η κεντρική τράπεζα να αναγκαστεί να σφίξει τη νομισματική πολιτική περισσότερο από ό,τι θα ήταν διαφορετικά απαραίτητο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές