Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων.

Με σημαντική αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας και κλείσιμο στα υψηλά ημέρας, το Χρηματιστήριο Αθηνών έδειξε τον καλύτερό του εαυτό χθες, καθώς το ταμπλό έδειξε συμπαγές και το επενδυτικό κλίμα αναπτερώθηκε.

Η προ ημερών καθαρή διάσπαση των 900 μονάδων του Γενικού Δείκτη έχει ανοίξει τον δρόμο για ανοδική συνέχιση, με τις μακροοικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ να αφήνουν περιθώριο, και το σενάριο της επαναφοράς του Δείκτη στα προ πανδημίας υψηλά 8ετίας να παίρνει και πάλι σάρκα και οστά. Η σημαντική στήριξη παραμένει η ζώνη των 895-905, με την έξοδο κάτω από 880 μονάδες σε εβδομαδιαίο κλείσιμο, ενώ παράλληλα ο Δείκτης συνεχίζει να εκπλήσσει με την ανθεκτικότητά του σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

Για του λόγου το αληθές, ο Δείκτης μας είναι και ο μόνος θετικός από 1/1 με κέρδη άνω του 5%, σε αντίθεση με τον επί παραδείγματι Nasdaq 100 που χάνει 26%, ακόμα και μετά το ανοδικό κρεσέντο της Τετάρτης, ενώ και ο μεγάλος S&P500 χάνει 14%.

Εντύπωση προκαλεί η συμπεριφορά του βαριά σταθμισμένου τραπεζικού κλάδου, καθώς ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ και ΠΕΙΡ δείχνουν πολύ επιθετικές όλο το 6μηνο, ενώ και η ΑΛΦΑ έχει δώσει καθαρό σήμα αγοράς από την περιοχή του 1 ευρώ όταν και προσπέλασε την αντίσταση στον σχηματισμό συσσώρευσης, θέτοντας στόχο τα 1,28-1,30, με έξοδο κάτω από 0,92 σε εβδομαδιαίο κλείσιμο.

Παραμένουμε να κοιτάμε με ενδιαφέρον και τις ενεργειακές, με τη ΜΟΗ να δίνει τα ρέστα της, ενώ και τα σχήματα ΜΕΖΖ επιβεβαίωσαν τις εικασίες για πολύ ισχυρη κίνηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News