Αστακό από το Μέιν, αμερικανικό χαβιάρι και το περίφημο τυρί Rogue River Blue του Όρεγκον περιελάμβανε μεταξύ άλλων το μενού που ετοίμασε ο σεφ του Λευκού Οίκου για τα ζεύγη Μακρόν και Μπάιντεν, στο επίσημο δείπνο τους που πραγματοποιήθηκε σε μια τεράστια θερμαινόμενη σκηνή στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου.

Η βραδιά πλαισιώθηκε βάσει του προγράμματος από μουσική διά χειρός ενός από τους πολυβραβευμένους μουσικούς της χώρας, του Τζον Μπατίστ ο οποίος θα έπαιξε μαζί με τους πατέρα του Μάικλ Μπατίστ.

Διαβάστε επίσης: Εμανουέλ Μακρόν: Σε καμπή οι σχέσεις ΗΠΑ και Ευρώπης

Και σύμφωνα με την Κολίν Σόγκαν, διευθύντρια του Κέντρου Ιστορίας του Λευκού Οίκου στη λίστα των 300-400 προσκεκλημένων –μια από τις μεγαλύτερες για κρατικό δείπνο- καταγράφηκαν μερικές «από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην πρόσφατη ιστορία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, Μπράιαν Μούνιχαν, ο συνιδρυτής της KKR and Co. Χένρι Κράβις και ο παραγωγός ταινιών Τζέφρι Κάτζενμπεργκ ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων την Πέμπτη.

Επίσης, ο ιδρυτής της LVMH, Bernard Arnault, μαζί με την Hélène Marie Mercier Arnault και την Delphine Arnault, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Louis Vuitton, καθώς και πρόεδρος της Evercore Inc. Roger Altman ήταν μερικά από τα εταιρικά στελέχη που έλαβαν πολυπόθητες προσκλήσεις για το κρατικό δείπνο.

Στο δείπνο ήταν ο Avram Glazer, η οικογένεια του οποίου είναι ιδιοκτήτης των Tampa Bay Buccaneers του NFL και πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στη Manchester United. Ο Ted Sarandos, ο συν-CEO της Netflix Inc., με τη σύζυγό του Nicole Avant, πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στις Μπαχάμες. και η Laurene Powell Jobs, πρόεδρος και ιδρύτρια της Emerson Collective.

Το κόκκινο χαλί

Μερικοί καλεσμένοι εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί, ενώ άλλοι επέλεξαν να φτάσουν από μια ξεχωριστή είσοδο του Λευκού Οίκου για να αποφύγουν τον Τύπο.

Καθώς περνούσε στο κόκκινο χαλί, η Anna Wintour του Conde Nast ρωτήθηκε πώς το περιοδικό Vogue πήρε μια αποκλειστική συνέντευξη με την εγγονή του προέδρου, Naomi Biden, πριν από τον γάμο της στον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα. «Λοιπόν, ποια κοπέλα δεν θέλει να είναι στη Vogue για τον γάμο της», απάντησε η Wintour.

Άλλοι αξιόλογοι από τα μέσα ενημέρωσης και το Χόλιγουντ περιλαμβάνουν τον πρόεδρο της Atlantic Media, David Bradley και την Katherine Bradley.

Η ηθοποιός Ariana DeBose, βραβευμένη με Όσκαρ για την ερμηνεία της στο «West Side Story», έφτασε μαζί με τον Henry Muñoz III, πρώην πρόεδρο των οικονομικών της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών.

Η ηθοποιός Jennifer Garner παραβρέθηκε στο δείπνο με την κόρη της, Violet Affleck. Στο κόκκινο χαλί του Λευκού Οίκου περπάτησαν επίσης ο John Legend και η Chrissy Teigen.

Αναφορά στο Twitter

Ο Tim Cook συνοδευόταν από τη Lisa Jackson, αντιπρόεδρο της Apple για θέματα περιβάλλοντος, πολιτικής και κοινωνικών πρωτοβουλιών. Είπε στους δημοσιογράφους ότι η συνάντησή του την Τετάρτη με τον ιδιοκτήτη της Twitter Inc. Elon Musk ήταν «πολύ καλή».

Ο Tony West, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής νομικός σύμβουλος στην Uber Technologies Inc., συνοδευόταν από τη σύζυγό του Maya Harris, αδερφή της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus