Ξεκίνησε η διαδικασία της πίστωσης στους λογαριασμούς των παραγωγών, της πληρωμής της προκαταβολής των γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων έτους 2022 μετά την εκκαθάριση των φακέλων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα ολοκληρωθεί η πληρωμής της εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης, του «πρασινίσματος» και της εξισωτικής αποζημίωσης.

Πρώτα πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των δικαιούχων της μείωσης της νιτρορύπανσης της περιοχής Θεσσαλίας και του παραδοσιακού Ελαιώνας της Αμφισσας και καταβλήθηκαν τα πρώτα 27,5εκ ευρώ.

Διαβάστες επίσης: ΥπΑΑΤ: Πότε ξεκινούν οι αγροτικές πληρωμές

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας. Οι δικαιούχοι των Μέτρων 10 και 11 (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία και Μελισσοκομία, Κομφουζιο, Αμπελώνας Θήρας κλπ) μπορούν να βλέπουν το ποσό πληρωμής τους που έχει υπολογιστεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στο gov.gr.

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η διαδικασία της πληρωμής της προκαταβολής να γίνει, όπως κάθε χρονιά, στις αρχές Δεκεμβρίου», επισημαίνει ο Οργανισμός σε σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η μεταρρύθμιση της μεταφοράς όλων των πληρωμών στο gov.gr συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της εξόφλησης της Βασικής Ενίσχυσης, του Πρασινίσματος και της Εξισωτικής Αποζημίωσης πριν τις γιορτές».

Οι ζωοτροφές

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανακοινώσεις  του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την ενίσχυση των 89 εκατ. ευρώ στις ζωοτροφές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO