Στην σύναξη τετραετούς δανείου ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια φυσικού αερίου στον γερμανικό κολοσσό Sefe-πρώην Gazprom Germania- προχώρησε τη Δευτέρα η εταιρεία εμπορευμάτων Trafigura για να βοηθήσει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να εξασφαλίσει όγκους μακροπρόθεσμα.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Το ενεργειακό κόστος πιέζει τα νοσοκομεία

«Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης με την προμήθεια αυτού του σημαντικού όγκου φυσικού αερίου στη Γερμανία, υποστηριζόμενοι από το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιό μας και τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Richard Holtum, επικεφαλής του τμήματος συναλλαγών φυσικού αερίου και ενέργειας της Trafigura.

Διαβάστε επίσης: Τιμές ρεύματος: Εκρηκτική αύξηση στην Γερμανία για τον Ιανουάριο

Εναλλακτικές λύσεις

Η συμφωνία έρχεται καθώς η Γερμανία αγωνίζεται να αντικαταστήσει τις ποσότητες ρωσικού φυσικού αερίου, που ήταν παλαιότερα η μεγαλύτερη πηγή της, αλλά η προμήθεια του οποίου διακόπηκε πλήρως τον Αύγουστο, με εναλλακτικές λύσεις.

Το κεφάλαιο αντλείται κυρίως από την Deutsche Bank και μια άλλη διεθνή τράπεζα. Συνολικά, πάνω από 25 τράπεζες συμμετείχαν στην κοινοπραξία.

Το δάνειο εξασφαλίζεται εν μέρει με εγγύηση στο πλαίσιο του προγράμματος Untied Financial Loan της γερμανικής κυβέρνησης που ενεργεί μέσω του γερμανικού οργανισμού εξαγωγικών πιστώσεων Euler Hermes AG, τμήματος της Allianz.

Η Trafigura δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει κυρίως τις υπάρχουσες ποσότητες από το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο φυσικού αερίου και LNG για να καλύψει τις προμήθειες στη Sefe.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια