Την αντιπροεδρία της Ένωσης Ρυθμιστικών Αρχών της Μεσογείου (MEDREG) ανέλαβε η ελληνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) κατά τη γενική συνέλευση του Οργανισμού που ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στο Κάϊρο της Αιγύπτου.

Από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας μεταξύ των μελών του Οργανισμού -που αποτελεί αυτή τη στιγμή το πλέον εκτεταμένο συλλογικό όργανο ρυθμιστικών αρχών ενέργειας στη Μεσόγειο, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή-, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιμάρας, μέλος Ολομέλειας της ΡΑΕ, αναδείχθηκε στη θέση του Αντιπροέδρου του Οργανισμού.

Διαβάστε επίσης – ΡΑΕ: Σε ποιες βιομηχανίες θα διακόπτεται η παροχή φυσικού αερίου

Παράλληλα, η ΡΑΕ αναδείχθηκε και στην αντιπροεδρία της εξειδικευμένης Ομάδας Εργασίας του MEDREG για τον ηλεκτρισμό όπου την θέση του Αντιπροέδρου κατέλαβε το στέλεχος της ΡΑΕ Δρ. Γιώργος Λοΐζος.

Διαβάστε επίσης – Πώς θα χρεώνεται το ρεύμα στην Ελλάδα το 2023

Στο επίκεντρο των εξελίξεων

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΡΑΕ τονίζει:

«Σε μια κρίσιμη για τα ενεργειακά θέματα περίοδο, όπου ο ρόλος της Μεσογείου βαίνει αυξανόμενος για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη, και όπου τα ρυθμιστικά ζητούμενα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη κρίσιμων ενεργειακών διαδρόμων ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μεταξύ της Βόρειας Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ευρώπης, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας φροντίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και αποφάσεων προασπίζοντας τα συμφέροντα των καταναλωτών και τη βέλτιστη λειτουργία της αγοράς ακόμα και στις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις της Ελλάδας στον κρίσιμο τομέα της ενεργειακής ρύθμισης.

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά ο νέος Αντιπρόεδρος του MEDREG και Πρόεδρος του Montenegrin member REGAGEN, κος Branislav Prelevic, στη μέση ο νέος Πρόεδρος του MEDREG και Πρόεδρος της Moroccan Electricity Regulatory Authority ANRE, κος Abdellatif Bardach και δεξιά ο νέος Αντιπρόεδρος του MEDREG και μέλος της Ολομέλειας της ελληνικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιμάρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια