Σε αυξήσεις μισθών για το 90% των εργαζομένων της προχωρά η Δέλτα του ομίλου Vivartia.

Περίπου 900 εργαζόμενοι από τους συνολικά 1.000 που απασχολεί συνολικά η γαλακτοβιομηχανία, από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα πάρει αύξηση, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Νέο deal στα τρόφιμα: Η ΔΕΛΤΑ εξαγοράζει την Κουρέλλας

Τις μεγαλύτερες αναπροσαρμογές θα δουν οι εργαζόμενοι με βασικό μισθό, καθώς οι απολαβές τους θα αυξηθούν σε ποσοστό άνω του 10%.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους εργαζόμενους η αύξηση θα κινηθεί σε μονοψήφιο ποσοστό, που σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέλθει πέριξ του 5%.

Επιπλέον στο προσωπικό θα δοθούν και διάφορα μπόνους ενόψει εορταστικής περιόδου. Συγκεκριμένα όλοι οι εργαζόμενοι θα πάρουν δωροεπιταγές, ενώ οι εργαζόμενοι τα παιδιά των οποίων εισήχθησαν σε πανεπιστημιακές σχολές θα λάβουν και έξτρα παροχές.

Από τις μισθολογικές αναπροσαρμογές θα εξαιρεθούν τα στελέχη διοίκησης και τα ανώτερα κλιμάκια προσωπικού σε εργοστάσια και γραφεία.

Σημειώνεται ότι η γαλακτοβιομηχανία από τον Μάρτιο του 2021 ελέγχεται από το αμερικανικό fund CVC Capital, προβαίνει σε μαζική αναπροσαρμογή των μισθών μετά από περίπου 13 χρόνια, δεδομένου ότι ανάλογη πρωτοβουλία είχε αναλάβει και το 2009.

Πωλήσεις 280 εκατ. ευρώ

Οι πωλήσεις του κλάδου γαλακτοκομικών κατά την χρήση 2021 αυξήθηκαν κατά 1,6% και διαμορφώθηκαν σε 279,6 εκατ. ευρώ έναντι 275 εκατ. ευρώ το 2020.

Ο κλάδος διατήρησε τα ηγετικά μερίδια αγοράς του σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων που δραστηριοποιείται, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις κατηγορίες όπως τα φυτικά ροφήματα, τα γιαούρτια με φρούτα και δημητριακά, το βρεφικό γιαούρτι και το τσάι, παρουσίασε σημαντική μεριδιακή ανάπτυξη, τονίζεται στις οικονομικές καταστάσεις.

Τα δημοσιευμένα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων, Αποσβέσεων και Χρηματοοικονομικών Αποτελεσμάτων (ΚΠΦΤΑ) διαμορφώθηκαν σε 16,7 εκατ. ευρώ το 2021 μειωμένα κατά 7,8 εκατ. έναντι του 2020, επηρεασμένα σημαντικά από τις αυξήσεις τιμών πρώτων υλών και ενέργειας. Τα ΚΠΦΤΑ προ της εφαρμογής του ΔΠΧΑ 16 μειώθηκαν αντίστοιχα κατά 8,1 εκατ. και διαμορφώθηκαν σε 14,1 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023
Επιχειρήσεις |

ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023

Το κρίσιμο εμπορικό μέγεθος που αφορά στις ποσότητες/όγκους των προϊόντων που διακινήθηκαν, η χρήση 2023 σε σχέση με τη χρήση 2022 εμφανίζει οριακή πτώση 3,3% σε επίπεδο Εταιρείας & αύξηση 3,4% σε επίπεδο Ομίλου.