Στην εκμάθηση της ουκρανικής γλώσσας, ως ένδειξη αλληλεγγύης, προχωρούν πάνω από 1,3 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως, σύμφωνα με έκθεση της εφαρμογής εκμάθησης γλωσσών Duolingo.

Διαβάστε επίσης: Γιατί θα κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, ανέφερε ότι οι άνθρωποι που μαθαίνουν ουκρανικά στη Γερμανία και την Πολωνία αυξήθηκαν πάνω από 1.600% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πυροδότησε μια  σφοδρή σύγκρουση που σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους, κατέστρεψε δεκάδες ουκρανικές πόλεις και ζημίωσε την παγκόσμια οικονομία.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι οικονομίες που βγαίνουν κερδισμένες

Κερδίζει έδαφος

Η Duolingo ανέφερε ότι η αύξηση των μαθητών της ουκρανικής γλώσσας στο Ηνωμένο Βασίλειο την εκτόξευσε στην 17η θέση των πιο δημοφιλών γλωσσών.

Η ουκρανική γλώσσα ήταν επίσης η ταχύτερα αναπτυσσόμενη σε χώρες μακριά από τη σύγκρουση, όπως η Αργεντινή, το Βιετνάμ και η Ιαπωνία. Η Ιρλανδία βρέθηκε στην κορυφή του καταλόγου των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των ατόμων που σπουδάζουν ουκρανικά.

Το ενδιαφέρον για τα ουκρανικά αυξήθηκε τις πρώτες εβδομάδες μετά την έναρξη των εντάσεων και κορυφώθηκε στα τέλη Μαρτίου, αλλά διατήρηθηκε σταθερό μέχρι σήμερα.

Στον αντίποδα, οι Ουκρανοί μαθαίνουν γερμανικά και αγγλικά, καθώς ο πόλεμος εκτόπισε εκατομμύρια ανθρώπους και τους οδήγησε στην μετανάστευση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως