Διήμερη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη.

Ο κ. Μητσοτάκης προγραμματίζεται να έχει διμερείς συναντήσεις με την αλβανική ηγεσία και εν προκειμένω με τον ομόλογό του, Έντι Ράμα, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι και την πρόεδρο της Βουλής, Λιντίτα Νικόλα.

Επίσης, αναμενόταν να επισκεφτεί την Βόρειο Ήπειρο και συγκεκριμένα τη Χειμάρρα, τη Λιβαδειά (Φοινίκι) και τη Δερβιτσάνη (Δρόπολη). Ωστόσο, λόγω καιρικών συνθηκών δεν είναι δυνατή η πτήση ελικοπτέρου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η προγραμματισμένη επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη, μετατίθεται και θα πραγματοποιηθεί σε επόμενο διάστημα.

Στις περιοχές, όπου διαβιεί η ελληνική μειονότητα ο πρωθυπουργός αναμενόταν να μιλήσει και να ακούσει τα μέλη της ελληνικής μειονότητας και να δηλώσει τη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας, να δείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον της ελληνικής Πολιτείας, να ακούσει τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, ώστε να δει πώς μπορεί να συνδράμει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους και στην ευημερία της μειονότητας.

Σημειώνεται, δε, ότι η τελευταία επίσκεψη έλληνα πρωθυπουργού σε περιοχές που κατοικεί η ελληνική εθνική μειονότητα ήταν αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον Ιανουάριο του 1991, στη Δερβιτσάνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας