Το ποσό των 450 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για 300 εκατ. ευρώ άντλησε την Τρίτη από τις αγορές η Alpha Bank, με την έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred bond).
Σύμφωνα με πηγές από την τράπεζα, η υπέρβαση αυτή κατέστη δυνατή λόγω του υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε κατά τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών.
Διαβάστε επίσης: Alpha Bank: Ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ η ζήτηση για το senior preferred ομόλογο
Το νέο ομόλογο έχει διάρκεια 4,5 ετών και δυνατότητα ανάκλησης στα 3,5 έτη, με κουπόνι 7,50% και απόδοση 7,75%, χαμηλότερη από την απόδοση αναφοράς που είχε τεθεί στην έναρξη της διαδικασίας.
H έκδοση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον άνω των 100 επενδυτών με τα κύρια μέρη της να καλύπτονται κατά 42% από θεσμικούς επενδυτές και υπερεθνικούς οργανισμούς, 41% από διαχειριστές κεφαλαίων και 13% από το wealth management.
Τα 2/3 της έκδοσης τοποθετήθηκαν εκτός Ελλάδος.