Μπλόκο με τα τρακτέρ τους αναμένεται να στήσουν σήμερα 8 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Δέλτα Παλαμά Καρδίτσας, στον αυτοκινητόδρομο Ε – 65, οι αγρότες, μετά από κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σημειώνει: «Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, μόνο όταν βγήκαμε μαζικά στον δρόμο του αγώνα με τα αιτήματα που έχουμε, αποσπάσαμε ορισμένες κατακτήσεις. Ακόμα και το κουτσουρεμένο αγροτικό πετρέλαιο ή η όποια ενίσχυση στους κτηνοτρόφους, που πήραμε πριν λίγο διάστημα, καθώς και η εξαγγελία της όποιας επιδότησης θα δώσουν στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές, τα κερδίσαμε στα μπλόκα του Φλεβάρη», επισημαίνει σε ανακοίνωση – κάλεσμα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Διαβάστε επίσης: Αγρότες: Ετοιμάζονται για μπλόκα στην Εθνική – Πού θα βγάλουν τα τρακτέρ

Τονίζει δε, ότι το πετρέλαιο ξεπέρασε πολλές φορές τα 2 ευρώ στην καλλιεργητική περίοδο, το αγροτικό ρεύμα από 0.07 λεπτά/kwh τριπλασιάστηκε, οι ζωοτροφές, τα λιπάσματα, κλπ, διπλασιάστηκαν. «Γι’ αυτό ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα εφόδια, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0.07 λεπτά/kwh, τονίζουν.

Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνουν, οι όποιες προσδοκίες υπήρχαν για ικανοποιητικές τιμές, πχ στο βαμβάκι, τις πήρε για φέτος το χρηματιστήριο και οι εκκοκκιστές, ενώ «αρκετοί συνάδελφοι είδαν, ελέω δορυφόρου, περικοπές στις επιδοτήσεις και στα προγράμματα «απονιτροποίησης», ενώ και η νέα ΚΑΠ προβλέπει μειωμένες ενισχύσεις. Διεκδικούμε άμεση πληρωμή των χρωστούμενων και αναπλήρωση εισοδήματος».

Καλούν τους αγρότες «η οργή και η αγανάκτηση να γίνει οργάνωση και αγωνιστική συμμετοχή στη δράση. Να λειτουργήσουμε συλλογικά και ενωμένα για να διεκδικήσουμε: τιμές με βάση το κόστος και ένα εισόδημα επιβίωσης, για μείωση του κόστους παραγωγής, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος και άμεση πληρωμή των χρωστούμενων, για 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, για έργα υποδομής και άρδευσης, κλπ, για να μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO