Σφοδρή πολιτική σύγκρουση αναμένεται, σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία της ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά, κι ενώ το κλίμα είναι ήδη τεταμένο μετά τα όσα ακολούθησαν τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, για την υπόθεση των υποκλοπών ( και όχι μόνο).

Κόντρα πολιτικών αρχηγών

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «επιδιώκει συνειδητά να δηλητηριάσει το πολιτικό κλίμα», αναμένεται να δώσει αυστηρές απαντήσεις στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Επίσης, θα αναδείξει και την υποκρισία που το Μέγαρο Μαξίμου καταλογίζει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και τις τελευταίες πρωτοβουλίες του κ. Τσίπρα για το ζήτημα αυτό, όπως η επίσκεψή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε ό,τι αφορά στις παρακολουθήσεις, θα επισημάνει ότι ναι μεν τον πλαίσιο ήταν θολό, αλλά ουδέποτε η πολιτεία έχει προμηθευτεί παράνομα λογισμικά όπως το Predator. Κυρίως, όμως, θα εστιάσει στις προτεινόμενες ρυθμίσεις, όπως την αναδιοργάνωση της ΕΥΠ, αλλά και το γεγονός ότι μπαίνει μια ακόμα δικλείδα ασφαλείας σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων.

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, θα προβάλλει τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων για τις υποκλοπές και θα εστιάσει στη δημοκρατική λειτουργία του Πολιτεύματος, που όπως ο ίδιος τονίζει, έχει πληγεί από την υπόθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα