
Σφοδρή πολιτική σύγκρουση αναμένεται, σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία της ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά, κι ενώ το κλίμα είναι ήδη τεταμένο μετά τα όσα ακολούθησαν τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, για την υπόθεση των υποκλοπών ( και όχι μόνο).
Κόντρα πολιτικών αρχηγών
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «επιδιώκει συνειδητά να δηλητηριάσει το πολιτικό κλίμα», αναμένεται να δώσει αυστηρές απαντήσεις στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
Επίσης, θα αναδείξει και την υποκρισία που το Μέγαρο Μαξίμου καταλογίζει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και τις τελευταίες πρωτοβουλίες του κ. Τσίπρα για το ζήτημα αυτό, όπως η επίσκεψή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Σε ό,τι αφορά στις παρακολουθήσεις, θα επισημάνει ότι ναι μεν τον πλαίσιο ήταν θολό, αλλά ουδέποτε η πολιτεία έχει προμηθευτεί παράνομα λογισμικά όπως το Predator. Κυρίως, όμως, θα εστιάσει στις προτεινόμενες ρυθμίσεις, όπως την αναδιοργάνωση της ΕΥΠ, αλλά και το γεγονός ότι μπαίνει μια ακόμα δικλείδα ασφαλείας σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων.
Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, θα προβάλλει τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων για τις υποκλοπές και θα εστιάσει στη δημοκρατική λειτουργία του Πολιτεύματος, που όπως ο ίδιος τονίζει, έχει πληγεί από την υπόθεση.


Latest News

Αυστηρές συστάσεις ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»
Οδηγίες για τους πολίτες και τους οδηγούς οχημάτων έδωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Qatargate: Εκτός φυλακής ένας από τους τέσσερις προφυλακισμένους
Προς το παρόν, παραμένουν στη φυλακή για το σκάνδαλο Qatargate ο Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι

Απεργιών συνέχεια στη Βρετανία
Στο επίκεντρο το αίτημα για μισθολογικές αυξήσεις

Ένα... μπαλόνι απειλεί να «τινάξει» τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας - Αναβολή της επίσκεψης Μπλίνκεν στο Πεκίνο
Για επιχείρηση κατασκοπείας κάνουν λόγο αναλυτές - Πρόκειται για επιστημονικό όργανο που παρεξέκλινε της πορείας του, απαντά η Κίνα

Gen Z: Η δημιουργία μιας νέας χρεωμένης γενιάς
Τα υψηλά επιτόκια και ο πληθωρισμός ανεβάζουν το χρέος κυρίως των νέων

Ο Πούτιν θέλει τον απόλυτο έλεγχο του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ μέσα στον Μάρτιο
Ο χρόνος που περνά καθοριστικός για την εξέλιξη του πολέμου, σημειώνει δημοσίευμα του μιντιακού ομίλου Gzero.

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου συνωμοτούσε για να μη χάσει τις εκλογές
Στο επίκεντρο, το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της χώρας

Επίστρατοι, εθελοντές και κρατούμενοι οι περισσότεροι ρώσοι νεκροί στην Ουκρανία
Οι συνολικές ανεπανόρθωτες απώλειες της Ρωσίας (δηλαδή όσοι τέθηκαν εκτός μάχης λόγω τραυματισμού, θανάτου, ή αγνοούνται) ενδέχεται να φθάνουν τουλάχιστον τους 117.000.

Στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ο Άδωνις Γεωργιάδης - Τι συνέβη
Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Ανάπτυξης με ανάρτησή του στο twitter

Είναι επίσημο: «Πράσινο φως» από το Βερολίνο για αποστολή Leopard στην Ουκρανία
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξέδωσε άδεια εξαγωγής για άρματα μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος